WILLIAM S. BURROUGHS: A MAN WITHIN izle / torrent







Beat Kuşağı'nın aykırı yazarı William S Burroughs'un edebiyat dünyasını ve tüm yaşantısını anlatan harika bir yapım. Beat Kuşağı'na da göz atan belgesel arşiv değeri taşıyor ve tüm edebiyat ve sanat severlerin bir köşesinde saklaması gereken nadide eserlerden biri.

Edebiyatla, özellikle de yeraltı edebiyatıyla yakından ilgilenenler kesinlikle bilir ki, William S. Burroughs dünya edebiyatına, hatta dünya müziğine yön vermiş bir yazardır. Naked Lunch / Çıplak Şölen eseriyle hala dünyamızı ve tüm edebiyat dünyamızı sallayan, anlatımıyla, betimlemesiyle bizi şaşkına çeviren Burroughs'u anlamak, daha derinden tanımak ve bilmek isteyenler için kaçınılmaz bir belgesel.

Kısaca biyografik olarak Burroughs'un hayatına göz atan belgesel, daha sonra Beat Kuşağı'nın doğuşuna, yükselişine ve Allen Ginsberg, Jack Kerouac gibi öncülerine de değinmeden edemiyor. Ki Beat Kuşağının öncüleridir bu üçlü: Jack Kerouac, Allen Ginsberg ve William S. Burroughs. Ve bu nadide eserle ilk defa ulumalar ile Burroughs'u daha yakından tanıma fırsatını elde ediyoruz. İlk kez ulumalar aracılığıyla yayımlanan bu belgesel ispanyolca altyazısından çevrilmiştir. Hatamız olduysa affola...




  



14 yorum :

sabah altı buçukta uyandım ve altı kırkbeşte yataktan çıktım ama sokak kapısından geçmektense evde oturmayı seçtim; her sabah aynı güzergahı takip edip beynime uyguladığım bu soyut elektro-şok zımbırtısından gına geldi, kontrol bende olsun istedim. ve burayı açtığımda da bunu gördüm. şimdi izleyeceğim. eyvallah hacı çevirdiğiniz için. boktan bi' günü aydınlattınız.

göt deliği sadece dışkılamak için olmadığı gibi çok fazla nesneye bunu uygulayabiliriz

Tesekkürler.Beat Kusagını anlatan en iyi belgesel.

Büyük baba için El Fatiha...

Online izleyemiyor muyuz? Divxplanete yönlendiriyor direkt.

o altyazı linki... video şu anda online ve izlenebiliyor.

yenilenecekler arasında...

merakla bekliyorum teşekkür ederim

yenilendi zaten. izleyebilirsiniz...

altyazılar yüksek oranda yanlış ya da anlam bozukluğu içeriyor.

altyazı yok hata veriyor. ilgilenirseniz iyi olur.

Yorum Gönder