SURVIVING PICASSO izle / torrent

Picasso ile Yaşamak:






20. yy'ın en ünlü ve üretken ressamı ve kübizm akımının yaratıcılarından olan Pablo Picasso'nun hayatını anlatan sanatsal bir değer. Sanat onun için bir hayattır. Her günü sanatla ve yaratıcılığıyla sürüp gider; tabi kadınlardan artan zaman içinde. Kimisi onu çapkın veya umursamaz olarak düşünebilir ama belki de o ilk çağın hazcı filozofların devamında sanattaki doğumuydu. Toplumsal konuları da işleyen Picasso'ya neden komünist olduğu sorulduğunda, kendince ''İspanya’da küçük bir çocukken çok yoksulduk ve yoksul olan insanların ne şartlar altında yaşamak zorunda olduklarını iyi biliyorum. Komünistler de yoksul insanlar. Bunu bilmek benim için yeterli bir sebep olmuştur.'' diye cevaplamıştır.

Ancak Sovyet Rusya'sında komünistler, Picasso’nun komünist olmasıyla ilgilenmemişlerdir. Hatta 1953’te Picasso, yeni vefat etmiş Stalin’in portresini yaptığında parti içinde yaygara kopmuş ve Sovyet Hükümeti, Picasso’nun eserlerini Rus halkına yasaklamış ve eserleri St. Petersburg’da bulunan Hermitage Müzesi’nin bodrumuna kilitlenmiştir.

Bu filmde ise Picasso'nun Françoise ile birlikteliğinin merkezinde hayatı hikayelendirilmiştir. Bunun yanında tüm hayatı için de biyografik nitelik taşımakta. Ne kadar kadınlara duyduğu ilgiden ötürü genel olarak eleştirilse de -ki bunun hangi ahlak değerleriyle ölçülüp yapılacağı da tuhaftır- Picasso bundan ibaret değildi.

Guiness Rekorlar Kitabı'na göre, toplam resim; 100,000 baskı, 34,000 kitap resmi ve 300 heykel ve birçok seramik ve çizim üretmiş olan Picasso, Guernica adlı tablosunda Alman ordusunun Guernica'yı bombalamasını işlemesiyle beraber insan ve hayvan figürleriyle acı, hüzün ve savaşa duyulan nefreti anlatmaktadır. Sergisinde bu tabloyu gören Alman generali ''Bu resmi siz mi yaptınız?'' sorusuna Picasso ''Hayır, siz yaptınız!'' cevabını verir.







3 yorum :

video yok, yeniden upload yaparsaniz sevinirim

yine çok iyi bir seçim. teşekkürler Juff

Yorum Gönder