MODIGLIANI izle








20. yy ressamı olan Modigliani'nin hayatından uyarlanmış, biyografik uyarlama ve sanatsal olarak etkileyici bir film. Aynı zamanda Modigliani ile Pablo Picasso arasında geçen çekişmeyi de konu alan ve de Maurice Utrillo, Max Jacob, Diego Rivera, Gertrude Stein ve Claude Monet gibi ressam ve diğer dallardaki sanatçıları da senartosunda basındıran sanatsal bir değer taşıyor. Modigliani ile Jeanne Hebuterne arasındaki aşkı da merkezinde tutuyor film. Modi yahudi bir aileden geldiği için Jeanne'in ailesi tarafından kolay kolay kabul görmez. Çocukları olmasına rağmen Jeanne'in babası birlikteliklerine son derecede karşıdır. Çağında saygın bir ressam olmasına rağmen, taploları pek rağbet görmediğinden sıkıntılı bir hayat geçirir Modi. Sonunda tüm resimlerinin sergilendiği bir sergi düzenlenir ancak, uygunsuz görünen birçok kadın resminden ötürü Fransız polisi sergiye engel olur. Sanat hayatından öte aşık olduğu kadınla mutluluğunu isteyen Modigliani için hayatı zorluklarla doludur.





2 yorum :

En sevdiğim ressam... Filmini heyecanla bekliyorum.

Bu film egoist, şımarık katıksız bir Yahudi’nin aşık olarak aşkı için uğradığı değişimi ve en mutlu anında ölüm tarafından şöhretini ve mutluluğunu sonsuzluğa hapsedilmesini anlatan bir film.

Bu film bir kadının sevdiği erkeğe olan düşüncesizce sevgisini ve onun için nelerden vazgeçip ne tür çileler çektiğini anlatan bir filmdir.

Bu film sınıflandırılmayacak kadar güzel ve ders alınabilecek bir filmdir…

Yorum Gönder