NAKED LUNCH izle

Çıplak Şölen: 






Tekdüze bir hayatı olan böcek ilaçlayıcısı Bill aslında bir yazar olmak istemektedir. Ama geçindirmesi gereken bir evi, bakması gereken bir karısı vardır. Karısı Joan’ın evdeki böcek ilaçlarıyla kafayı bulduğunu ve bağımlı olduğunu öğrendiğinde Bill de ona katılacak ve gözünün önünde başka bir dünyanın kapıları açılacaktır.

Bu sanrılarla bezeli fantastik dünya, yeni tanışacağı Dr. Benway’ın dev bir kırkayağın etinden elde ettiği bir uyuşturucuyu Bill’e tattırmasıyla daha da çılgın bir yere dönüşecektir. Artık etrafta dolaşan ve konuşan dev böcekler, kulağına fısıldayan ayaklı daktilo makineleri bu yeni gerçekliğin standartlarıdır. Bill, Giyom Tel oyununu oynarken karısını kazayla öldürür. Zaten uyuşturucu (böcek ilacı) bulundurmaktan aranan Bill kaçmak için Interzone'a gider. Ve asıl hikaye burada başlar.

William S. Burroughs’un aynı isimli kitabının uyarlaması pek mümkün görünmeyen yarı otobiyografik romanı, David Cronenberg’in ellerinde ilgi çekici bir filme dönüşmüş. Filmdeki ve aslı romandaki birçok imgenin yazarın kendi hayatından ödünç alındığı açık. Burroughs da karısını ileri giden bir Giyom Tel oyununda gerçekten öldürmüştü. Ve Hank ve Martin’in ise yazarın Beat Kuşağı'ndan dostları Allen Ginsberg ve Jack Kerouac'ın olduğuna şüphe yok.









2 yorum :

linki yenileseniz de, biz garibanlar olarak sevinsek...

Yorum Gönder