A MAN FOR ALL SEASONS izle / torrent






Filmin ismindeki gibi o "tüm zamanların adamı!" Çoğumuz onu tanıyor, üstelik o tüm hayatımızda ve insanlık tarihinde yeni bir şeyin yaratıcısı: Ütopya.  Thomas More ilk "ütopya"nın yazarıdır ve politik hayatımızda olduğu gibi tüm edebiyat ve sanat alanında da yenilikleri ateşlemiştir. Hayatında yazar, hukukçu, din ve devlet adamı olarak birçok görev yaptı ama hepsinden önce hümanist ve erdemli bir bilgindi.

Düşüncelerinden ve vicdanından ödün vermemek pahasına, Kral VIII. Henry'ye ve onun otokrasi anlayışına karşı çıkınca, topyekün karalama kampayalarıyla birlikte hem görevinden hem de canından olur. Ama Thomas More tarihte onurlu ve erdemli bir aydın olarak kaldı. VIII. Henry ise adi bir acımasız ve zevke düşkün hovarda bir kral olarak anıldı hep.

Kararlı ve düşüncelerinden ödün vermeyen bir devlet adamı olan Thomas More, Kral VIII. Henry nazarında gün geçtikçe kademe kademe yükseliyordu. Artan bir ilgiye karşılık, düşmanları da çoğalıyordu. Toplum ve devlet üzerine düşünceleri zamanın önemli düşünürlerinden Erasmus'un bile takdirini toplayacaktı ve Deliliğe Övgü kitabını ona adayacaktı. Ki her şey; Kral VIII. Henry'nin İngiliz kilisesinin başına geçme arzusuna karşı çıkmasıyla siyasi hayatını sonlandıracaktı. Ardından kralın eski eşinden kurtulup yeni biriyle evlenmesine karşı çıkınca (ki bu dönemin kanunlarına ve kilise inancına aykırıdır) idamı ilan edilecekti.



  


0 yorum :

Yorum Gönder