LAST EXIT TO BROOKLYN izle / torrent






Daha çok Bir Rüya İçin Ağıt (Requiem For A Dream) kitabıyla ve aynı isimde sinemaya uyarlanmış filmiyle (2000) ünlenmiş olan yazar Hubert Selby'nin, Brooklyn'e Son Çıkış (Last Exit to Brooklyn) adlı kitabından aynı isim ile sinemaya uyarlaması (1989) bu nadide film. Çok geçmeden diğer uyarlaması gibi klasikler arasına girmiş film muhteşem özgün değerini hala koruyor.

Bu filmde yorum yok, başrol yok... Her şey tüm çıplaklığıyla gözünüzün önüne seriliyor. Edebiyat ve sanatta natüralizm akımının bilindik ilkesi gereği "doğanın aynası olmak" kuralı adına yeraltı yaşamının tüm çıplaklığı ve gerçekçiliği tarafsız ve yorumsuz bir şekilde aktarılır okuyucuya ve aynı şekilde izleyiciye. Kitapta olduğu gibi filmde de tüm karakterler, gerçek hayatta yaşayan ve karşılaştığımız insanların yaşamını temsil ediyor.

Yaşam adına sarfedilmiş tüm mücadeleler vardır burada. İşçilerin sözüm ona "şanlı grev"leri, direnişleri vardır, bağımlıların en iyi geceği kotarma sevdaları vardır, "batı dünyasının en güzel göğüsleri"ne sahip fahişenin 10 saniyede her istediği subayı tavlama yarışı vardır, en iyi altın vuruşu yapacak travestinin sevdası ve toplumsal gerçeklerle yüzleşmesi vardır. Toplum vardır, din, ahlak, kapitalizm, uyuşturucu ve yeraltı yaşamı vardır. Yani hayatımızın kısaca tüm çıplaklığıyla özeti... Yazar tümüyle yorumu size bırakıyor. Buna cesaretiniz varsa...







0 yorum :

Yorum Gönder