DAMOCRACY izle






Barajların Gölgesindeki Uygarlıklar: Amazon ve Mezopotamya. Dünyanın dört bir yanında halklar, kültürlerinin ve doğanın yok edilmek istenmesine karşı direniyor. Dünyanın son özgür akan nehirleri ve yaşamları, bu nehirlere bağlı olan milyonlarca insanın geleceği ve kültürleri tehlike altında. Baraj savunucuları, barajlardan elde edilen enerjinin yeşil ve temiz olduğunu iddia ediyor. Aslında önemli doğal alanlar sular altında bırakılıyor, canlı türleri tehdit ediliyor, hatta yok oluyor ve toplumlar harap ediliyor.

Barajlar aynı zamanda iklim değişikliğini de körüklüyor. Bütün bunlara rağmen dünyanın her yerinde, özellikle kalkınmakta olan ülkelerde daha fazla baraj inşa etme eğilimi var. Bu dev baraj projelerinin birçoğunun hukuka uygunluğu ise şüpheli. Barajların yarattığı yıkım ise tartışma götürmez bir gerçek.

Bu kısa film, dünyanın bambaşka uçlarında inşa edilmekte olan iki dev barajın, birbirinden tamamen farklı iki ülkenin insanlarını, doğasını ve farklı kültürlerini nasıl tehdit ettiğini gösteriyor. Ve dünyanın özgürce akan iki görkemli nehrinin yaşaması için verilen ortak mücadeleyi anlatıyor.








1 yorum :

ne kadar teşekkür etsek azdır. sevgiler Juffy/Ulumalar ailesi

Yorum Gönder