CHAPLIN izle / torrent






Dünyanın görüp görebileceği nadide efsanelerden birinin harika bir hikayesi bu film. Herkes onu az çok tanıyor. Oynadığı karakterleri, düşüncelerini, sinemaya ve insanlığa katkılarını... Bu filmde ise yaşam serüvenine ve sinema hayatına yakından tanık olma fırsatı buluyoruz.

Tiyatro oyuncusu olan bir annenin çocuğu olan Chaplin, bir grup ile turnelere katılarak hayatını geçindirmektedir. Henüz tiyatrodayken içindeki cevheri Mack Sennett'in keşfetmesiyle sessiz sinemaya adım atar. Meşhur Şarlo rolüyle dünya çapında bir üne kavuşurken, özel hayatındaki çalkantılar artmaya başlar. Amerikan vatandaşlığını reddetmesiyle başlayan karalama kampanyası ile bazı filmlerinin komünizm propagandası ve Amerika düşmanlığı ile yaftalanması gibi olaylarla karşı karşıya kalması onu günden güne yıpratacaktı. Bu esnada Amerika'da süren komünist avından o da nasibini alacak ve Amerika'ya girişi yasaklanacaktı. Oyunculuk ve çekim açısından çok güzel bir yapım olan bu filmde Chaplin'in hayatından birçok ayrıntı mevcut. Ayrıca filmde Charlie Chaplin'in annesi rolünü oynayan Geraldine Chaplin, Charlie Chaplin'in gerçek kızıdır.






3 yorum :

İlk fırsatta izlicem biyografisini. Üstadın "The Great Dictator" filminin sonundaki konuşmasından da çok etkilenmişimdir.

Yorum Gönder