SURPLUS: TERRORIZED INTO BEING CONSUMERS izle / torrent

Sermaye Fazlası: Tüketim Arzusu Sizi Terörize Eder 







Gezi Parkı olaylarından sonra, devletin ve tüm kurumlarının riyakarlık ve korku saçan tavırlarını ve bunun ardındaki tüm iktidar savaşımlarını anlamak için bu belgesel kaçırılmaz fırsat. Commercialism/piyasacılığın temel dayanaklarına inen, iktidarlığın ve sistemin bu can damarını biraz sorgulayan, aynı zamanda bunu tomlum bilinci ve iradesinde pasifize etmek için obskürantizm/bilmesinlerciliği nasıl ve ne şekilde kullandıklarına bakın. Tüm dünyada iktidarların nasıl birebir aynı hareket ettiklerini gördüğünüzde çok şaşıracaksınız.

"Tüketim toplumu çevreyi yok etti. Milyonlarca bitki ve hayvanın soylarını tüketti. Denizi, nehirleri ve gölleri zehirledi. Havayı kirletti. Atmosferi karbondioksit ve diğer zehirli gazlarla doldurdu. Ozon tabakasını deldi.  Benzin, kömür, gaz rezervlerini ve zengin madeni kaynaklarımızı tüketti. Ormanlarımızı yok etti ve kendi ormanlarını da... Peki geriye bizim için ne kaldı? Az gelişmişlik. Yoksulluk. Bağımlılık. Borçlar. Belirsizlik. Çok gelişmiş toplumlar için problem büyüme değil, pastanın dağılımı. Sadece kendi aralarındaki de değil bütün toplumların arasındaki pastanın.

Sürdürülebilir kalkınma tüm uluslar arasında dürüst bir dağılım olması halinde imkansızlaşır. Hepsinin ötesinde, insanlık aynı kaderi paylaşan büyük bir ailedir. Bugün karşılaştığımız ciddi krizlerle gelecekteki, çok daha fazla kontrolden çıkmış dünyanın ekonomik, sosyal ve ekolojik trajedilerini asla çözemeyeceğimizi anlıyoruz. İnsanlığı kurtarmak için bir şeyler yapılmalı. Daha iyi bir dünya mümkün!"

Belgesel söze şöyle devam ediyor: "Bir binaya ya da bir pencereye şiddet uygulayamazsınız. Şiddet bizim için çok daha farklı bir şeyi ifade ediyor. Bu şiddet değildir, tabii bireylere saldırmayı haklı bulanlardan değilseniz, biz değiliz. Özellikle Seattle olayları sonrasında elit sınıf büyük bir panik içindeydi. Olayların nedenlerini arayıp duruyorlardı. Ve işaret edebileceğiniz tek isim John Zerzan'dı. Eğer hareketin arkasındaki fikri arıyorsanız, bu kesinlikle John Zerzan'dır." Ve sonrasında anarko-primitivist yazar John Zerzan söze başlıyor.






2 yorum :

belgeselleri indirme şansımız varmı

Yorum Gönder