I AM izle / torrent






"Dünya, sergilediği şaşaanın ötesini görebilenlerindir. Onun bir yalan olduğunu görenler, ona ölümcül darbeyi vurmuş olur." - Ralph Waldo EMERSON

Bu sözlerle başlayan belgesel, bir film yönetmeni olan Tom Shadyac'ın dünya düzenini ve sosyal yaşamımızı, dünya üzerindeki adaletsizliği, eşitsizliği, yoksulluğu, savaşları vesaire sorgulamaya ve temel sorunlara inmeye çalışmasını anlatıyor. Geçirdiği kaza sonrası ölümün eşiğine gelen Tom, kendisiyle yüzleşirken, dünyayı ve insanların sorunlarını da sorgular.

Ace Ventura ve Patch Adams gibi birçok ünlü filmin yönetmeni olan Tom Shadyac, barış, sevgi, evrenin bütüncüllüğü gibi temalarla harika bir belgesel keyfi sunuyor bize. Ve bunu ilgili bilim insanları, düşünür ve ünlü insanlarla birlikte keyifli bir hale getiriyor.






4 yorum :

filmin giriş sözü mevzuyu bitirmiş zaten. bu dünyanın bir aldatmacadan ibaret olduğuna inanmayanlar dünyayı kendilerine geçici bir cennet... falan filan... neyse. yazmıycam arkadaş. dünya kafirin cenneti diğerlerinin ise zindanıdır. insan ölümü öldüremediğine göre, hiç mi sonrasını düşünmez. sonrası yok dendiğinde dünya hakikaten ne kadarda adaletsiz ve vahşi. sınava giren çocuğun çalışmadığım yerden çıkmıştı diyerek sınavı beğenmemesi kötülemesi daha doğrusu suçlaması gibi. o kadar anlamsız yani. öldükten sonrası yok yada boş demek. ama asıl mesele evet bir hayat daha var dediğiniz zaman başlıyor. inkar etmek en kolayı.

-Sevgi her şeye yeter mi?
-Evet;
başlangıç için yeter.
-Hadi başlayalım...

:)

hic bir yerde bulamiyorum filmi :( Diger linkler de silinmis..

Filmi yeniden yükleyebilirmisiniz lütfen . Hiçbiryerde yok

Yorum Gönder