INNOCENCE OF MUSLIMS izle

Müslümanların Masumiyeti: 







Her şeyden önce durup biraz düşünmeli insan. O halde gerekten durup düşünelim. Kendi düşüncelerimizi tehdit eden ya da karşı gelen şeylere nasıl ölesiye bir nefret duyuyoruz. Daha doğrusu böylesi bir öfkeyi neden yaratırız. Kabul görülmeli ki, doğu dünyasında eleştiriye ne tahammül ne de saygı var. Hele ki söz konusu eleştiri, inançlara gelince, direk küfürler başlıyor yağdırılmaya. 

Peki aynı tahammülsüzlük, diğer dinlerde de mevcut mu. Sanmıyorum. Kaldı ki; bunu yine sanat dünyasında gözlemliyebiliyoruz. Başta The Seventh Seal gibi kült bir örnek verilebilir ve devamında Johnny Got His Gun, Monty Python's Life of Brian, Holy Montain, Python and the Holy Grail gibi daha nice ağır eleştiriler ve sorgulamalar barındıran eserler gösterilebilir. Ancak doğu ve islam dünyasında henüz böyle eserlere örnek bile yoktur. 

Getiğimiz yıl 74 dakikalık küçük bütçeli bu film, izleyiciye sunuldu ki, büyük fırtınaların kopmasına neden olmuştu(74 dakikalık orjinal versiyonu henüz elimize geçmedi, şimdilik bu 13 dakikalık halini bulabildik). Filmi hiç izlememiş, içinde ne olduğuna dair hiçbir fikri olmayan insanlar bile sokağa dökülmüş, ölesiye nefret dolu sloganlar atmıştı. Her şeyden önce bu tekdüze düşünce yapısından kurtarması gerek insanın kendisini. Herkes aynı şeyi düşünecek, bir tek şeye inanacak ve itaat edecek beklentisi bir dikta anlayışıdır. Ve müslümanların kendisi, tahammülsüzlük ve hoşgörüsüzlükleriyle, islamın bu dikta anlayışını evrensel görüşte, tescillemektedir.





20 yorum :

ingilizce olarak buldum tamamını. altyazıyı kim ekler?

torrent linki gönderebilirim tamamı için. Uygun olur mu? (ingilizce, Türkçe altyazı lazım...)

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

link yasal olarak bir sıkıntı çıkartmaz değil mi? öyle bir durum varsa mailden göndereyim buradan silip.

Dediğiniz filmlerle bu filmleri nasıl aynı yere koyarsınız.
Bu film sözünü ettiğiniz filmlerin yanına yakışıyor mu?
Müslümanların Masumiyeti bir komedi ya da gerçekten eleştirel bir film mi? Böyle demek diğerlerine hakaret olur. Tamamen küfür ve hakaret içeriyor. Yine de bu filme bu kadar tepki gösterilmesi de başka bir ayıp. Böylelikle hiç bir değeri olmayan bir video filme önem atfedilmiş oldu.

inceleme listesine alındı. ancak farkettiğim kadarıyla zaten bu kısa videoda olan kareler tekrarlanıp duruyor. o da ilginç olmuş

sevgili darktower; belirttiğiniz torrenk linkindeki video sahteymiş. yukarda mevcut olan 14 dakikalık videoyu arka arkaya 3-4 kez ekleyerek 74 dakikalık bir video çıkarmışlar ortaya :) yani orjinal hali değil o da. demek ki bir süre beklemek zorunda kalacağız. muhakkak düşer ileriki zamanlarda...

İndirip kontrol etmemiştim. hata bende. özürlerimi sunarım.

Şimdiye kadar izlediğim en taraflı, en kaba filmlerden birisi.

bu sözün Muhammed'in söylediğine niçin bu kadar eminsiniz? Tanımadığınız Müslim'e neden bu kadar çok güveniyorsunuz?

çook gülünç, bir müslüman olarak diyorum ki insan bir şeyi eleştirecekse bunu zahmet edip islamı araştırarak yapmalı ve bir kalitesi olmalı bu sadece islamla uzaktan bile alakası olmayan yapanın çukurluğunu gösteren bir saçmalık. toz bulutu kalktığında altındaki at mı eşşek mi belli olur,bi zahmet islamı ahmet hulusiden okuyun...

siz şeytanın dilinden konuşuyorusunuz allah sizi ıslah etsin

Gerçek İslam hem bu, hem de bu değil! Siz sevgili dinsiz abilerim ve bacılarım ne yazık ki farklı olma adına kendinizi fena harcadınız,büyük bir oyuna getirildiniz.sizler büyük 'din'i Mustafa Kemal paşa'm 'yarın cumhuriyet'i kuracağız' gibi tek günde halledilecek bir mesele zannetiniz.İslami külliyatı Turan Dursun,İlhan Arsel ,Arif Tekin gibi abilerden ve Muazzez İlmiye Çığ gibi bacılrımızdan ibaret sandınız ve ne yazık ki gelenk de sizin gibi düşünüyordu.Hemen karara vardınız.Sizler sadece 'buzdağının görünen kısmı'nı gördüğünüz ardını merak edenler çıkmadı aranızda ne yazıkk ki üzülerek belirmek zorundayım.Çünkü size göre herkes ''tatlı su müslümanı' idi.Ben de bir ara nerdeyse inancaktım. Son uyarı:Hepiniz o paranoyak,şizofren,depresif peygambere hesap verecksiniz buna tüm kalbimle inanıyorum.Ve cehennmden zerre kadar korkmadığınızı da çok iyi biliyorum.ama üzgünüm yanacksınız,hem de sonsuza dek,Tabi ölene değin fikir değiştimezseniz.

Sizler bir 'şizofren'in peyyamber olma olasılığını hiç aklınıza getirmediniz ,sizler çok masum bir Tanrı algısı kurmuştunuz kafanızda size göre Tanrı 'savaş' istiyemezdi , bu nedenle onun savaşma emrini alıp artık istediğiniz yere ''demokrasi'' götürebilrdiniz.Küresel güçler de bunu fırsat bildi,çünkü onlar da en az sizin kadar bu dini biliyorlrdı ve İslam'a İslam ile savaş açtılar.Çünkü canları sıkıldıkça ''Gerçek İslam Bu Değil!' oyunu oynuyorlardı.doğaldı halkın böyle tepki vermesi çünkü dinlerini zerre bilmiyorlardı, bir yandan dinden çıkma korkusu diğer taraftan dinsiz kardeşlerine ''bilimsel cevaplar!' verme onları meşgul ediyordu. İşte yıllrdır bu toprklrda oynanan oyunlar bunlar...))

Yorum Gönder