IF A TREE FALLS izle / torrent

A Story of the Earth Liberation Front






Dünyanın en bilindik ve ses getirmiş çevre örgütlerinden olan E.LF.'in ve örgütün üyelerinden olan Daniel McGowan ve diğer arkadaşlarının merkezinde dönen hikayesine tanık oluyoruz. 1996'da kurulan E.L.F. insanoğlunun yeryüzüne karşı sürdürdüğü vahşete karşı bir vicdan sesiydi. Yaptıkları sivil itaatsizlik eylemlerine karşılık polisin ve devletin uyguladığı şiddet sonrası tepkilerinin dozunu artırırlar. Orman ve hayvan katliamlarına karşın artık radikal ve ses getirir eylem arayışlarında olan E.L.F. gittikçe büyüyor ama bir o kadar da oklarını üzerine çekiyordu.

Mezbağalara ve kereste şantiyelerine saldırmaya başlayan örgüt üyeleri; polis tarafından aranmakla kalmamış, artık medya ve devlet tarafından da eko-terörist olarak suçlanmışlardı. Ortalığın git gide kızışması aktivistler arasında da fikir ayrılığına neden olmuştu. Daha sonraları düşüncelerini ve vicdanlarını sorgulamaya başlar ve uzun bir dinlenmeye geçerler. Ancak polis açıklarını bulmuş ve saldırmaya başlamıştır.

Yaşama, dünyaya ve doğaya karşı vicdan ile onun için gerçekleşen şiddet olaylarına ve bunun tüm insanlar arasında yarattığı duruma keskin bir bakış getiren belgesel sadece bir çevre örgütünün hikayesinden ibaret değil. Aynı zamanda kendi vicdanımızla da bütüncül ve tutarlı bir şekilde yüzleşmemize olanak veriyor.







0 yorum :

Yorum Gönder