UNUTTURULANLAR: MARAŞ KATLİAMI izle






"Bu belgeselin amacı, geçmişte yaşanmış bir olayın acısı üzerinden yeni toplumsal gerilimler yaratmak değildir. 1978 Maraş Katliamı, aynı topraklar üzerinde yüzlerce yıl barış içinde yaşamış insanların, kışkırtma ile komşusunu bile katlettiğinin en acı örneklerinden biridir. Büyük çaplı bir komplo ürünü olan 1978 Maraş Katliamı'ndan gerekli dersler çıkarılabilseydi, 1993 Sivas Katliamı yaşanmayabilirdi. 

Barış ve Kardeşilik dolu bir gelecek, geçmişin unutturulması ile değil, onun doğru bilinmesi ile kurulabilir. Başka Maraşlar, başka Sivaslar olmasın umuduyla..." 

Böyle söze başlayan bu tarihi belgesel, olayın tanıklarının ve araştırmacılarının hatta itirafçılarının da anlatımlarıyla 19-26 Aralık 1978'de Kahramanmaraş'ta meydana gelmiş ve 12 Eylül 1980 darbesinin tetikleyici olaylarından biri olarak kabul edilmiş bir katliamın iç yüzünü ortaya sermeye çalışıyor.





1 yorum :

Bu ülkeyi bu hale getiren şerefsizlerin yapmış olduğu kötülüğü çok güzel gerçeklğiyle anlatan bir film. Keşke kendini bu ülkenin sahibi sayanlar ve sırf farklı inançlılar diye onları katleden bu şerefsizlerin sonu gelir.

Yorum Gönder