THE BUTTERFLY EFFECT izle

Kelebek Etkisi:





"Amazon Ormanları'nda bir kelebeğin kanat çırpması, ABD'de fırtına kopmasına neden olabilir. Farklı bir örnekle bu, bir kelebeğin kanat çırpması, Dünyanın yarısını dolaşabilecek bir kasırganın oluşmasına neden olabilir." - Edward N. Loren / Kaos Teorisi

Doğduğumuz ülkeyi, ırkımızı, dinizimi ve çevremizi, biz seçmedik ve hayatımızda bunlar dışında karşılaştığımız ve maruz kaldığımız birçok etken var. Hayatımıza yön veren ve sonrasında içlerinden seçim yaptığımız bu köprülerle yaşam serüvenimiz sürüp gidiyor. Eğer bir katilin çocukluğunda karşılaştığı sadistçe deneyimleri yaşamış olsaydı, üniversite okuyan bir gencin hayatı daha farklı olabilirdi. Veya alt kültürden gelen bir kadının hayatı, zengin bir ailede doğsaydı yine çok daha farklı olabilirdi. Daha somut bir örnekle; Adolf Hitler sigara içti diye kiliseden atılmasaydı, veya küçük bir çocuğun atılmamak için yalvarışlarına kulak verilseydi; belki de 20. yüzyıl faşizmi yaşanmayacak ya da o küçük çocuk, o denli bir sadist olmayacaktı.

Evan gidip gelen hafızasıyla kötü şeylere neden olduğunda hiçbir şey hatırlayamayan bir çocuktur. Artan yaramazlıkları sonrasında annesi taşınmalarına karar verir. Evan büyümüş ve üniversite okuyordur, ama bir gün günlüklerini okurken birden her şey yine ateşlenir. Çocukluğunda neden olduğu acı hatıraları değiştirmek için geçmişe dönecektir ama ne yapsa çatışma daha da büyümektedir.





0 yorum :

Yorum Gönder