GLOBAL WARMING: MEAT THE TRUTH izle

Küresel Isınma - Et Gerçeği:






Fast food ve et üretiminin; tüm arabaların, uçakların, gemilerin, trenlerin vb ulaşım araçlarından daha fazla küresel ısınmaya etki ettiğini açıklayan bu belgesel, hayvanların gıda endüstrisinde sömürülmesi, işkence görmesi gibi etmenlerin yanı sıra küresel ısınmaya karşı önemli bir çözüm yolu olarak, et tüketimini durdurmamızı, hiç yoktan daha az bir düzeye indirmemiz gerektiğini savunuyor. Belgesel, Hollanda Hayvan Partisi'nin parlamento üyesi olan Marienne Thieme'ın sunumuyla alışılmadık ve akıcı seyriyle daha birçok konuda, düşüncelerimizi ve davranışlarımızı sorgulamamızı sağlıyor.

Yaklaşan bir kriz ile karşı karşıyayız. Endüstriyel medeniyet onarılması mümkün olmayan bir tahribata yol açtı. Yüzyılın ortalarına gelindiğinde, 150 milyon çevresel mülteci olabilir. 2100 yılına gelindiğinde 1 ile 3 milyar insanın şiddetle temiz suya ihtiyaç duyacağı tahmin ediliyor. Küresel ısınmanın geldiği son noktanın vahameti herkesçe kabul ediliyor ancak en vahim unsuru göz ardı ediliyor.

Et endüstrisi ve  hayvancılığın sera gazı emisyonları üzerindeki etkisi! Küresel sera gazı emisyonlarının %18'ine hayvancılık neden olurken, arabalar, uçaklar, trenler vesaire tüm ulaşım araçlarının sera gazı emisyonlarındaki etkisi ise sadece %13. Bir düşünün: dünyadaki tüm arabalar, traktörler, kamyonlar, gemiler ve uçakları birbirine eklediğinizde hayvan çiftliklerinden daha az sera gazı yayıyorlar! Bu ve benzeri birçok istatistiksel belgelerle, bilimsel ve akademik olarak ilgili kişilerin danışmanlığında hazırlanan bu belgesel vicdanımıza sesleniyor. Hayvanların canlarına mal olan "et tüketimi"miz nelere neden oluyor?





2 yorum :

Merhaba belgeselleri nasıl download edebiliriz

Hayvancılığın küresel ısınmadaki rolünün bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

Yorum Gönder