FORKS OVER KNIVES izle / torrent

Bıçaklar Yerine Çatallar:






Hayatımızın önemli bir alanına hükmeden bir dogmayla daha karşı karşıyayız. Şimdiye dek ilgili akademisyenlerden duyduğumuz ve endüstrileşen, ekonomik mekanizmanın büyük çarklarından biri olan besin sektöründen olan markaların bize sunduğu ve kanıksattığı beslenme şeklimizden artık şüphe etmekten öte, onu değiştirmenin yollarını aramalıyız. Çünkü bize inandırılan; hayvansal gıdalardan gelen proteinin insan vücudu için kaçınılmaz gereklilik olduğu vargısının tamamiyle yanlış bir inanç olduğunu görüyoruz bu belgeselde.

Dünya genelinde sağlığa astronomik rakamlarda bütçe ayrılmasına rağmen yine de kanser, osteoporoz (kemik hastalıkları), şeker, hipertansiyon, prostat, diyabet, kalp gibi daha birçok kronik hastalık yüzünden her gün dünya üzerinden insanoğlu, ölenlerle hafifliyor. Ama beslenme şeklimiz yüzünden dünyada kalanlarla insanoğlu ağırlaşmaya devam ediyor ve bu artış, sorunların da büyümesiyle paralel hızda ilerliyor.

Peki tüm bu sorunların basit bir çözümü olabilir mi? Gayet kapsamlı fakat bir o kadar da doğrudan olduğu için çoğumuzun aklına yatmayıp ciddiye almadığı bir çözüm: Vegan beslenme! Araştırmacıların gittikçe artan bir kısmı, katkı maddeli, işlem görmüş ve hayvansal gıdaları tüketmeyi kesersek ya da epey azaltırsak, en kötü hastalıklarımızın ilerlemesini durdurabileceğimizi, hatta bazen tersine çevirebileceğimizi söylüyor. Tek yapmamız gereken tam besinli bitkisel beslenmeye geçmek.

Belgeselin önde gelen bilim insanları Caldwell Esselstyn ve T. Colin Campbell'in ve daha birçok bilim insanının radikal çalışmalarıyla ortaya koydukları ve hastalar tedavi edilirken gözlemlenen değişikliklerle somutlaşan, hayatımız ve beslenmemiz üzerine edindiğimiz bilgiler, yaşamımızda gerçekleşecek değişikliklerin habercisi niteliğinde.




  



8 yorum :

Çok teşekkürler, çok aydınlatıcı ve dönüştürücü bir belgesel.

Kesinlikle kayda değer bir çalışma, sanırım internet ortamında bir tek bu sitede mevcut. Bu yüzden teşekkürler gerçekten. Arkasında durduğumuz argümanları koruyan, bilgilendirici ve ikna edici bir belgesel.

video kaldırıldı mı caba açılmıyor

çok teşekkür ederim hayatımızı yönlendiren bir belgesel

ET İLE BESLENMENİN SAĞLIĞA NE KADAR ZARARLI OLDUĞUNU BİLİYORUZ.ÖZELLİKLE BAĞIRSAK,MİDE,KALP ÜZERİNDEKİ FELAKETLERİNİ.GEÇTİĞİMİZ AYLARDA TV8 DE CANIM DOKTORUM PROGRAMINA KATILAN GASTROLOJİ PROFESÖRÜDE BİR MİKTAR BU GERÇEĞİ DİLE GETİRMİŞTİR.

Yorum Gönder