DELIVER US FROM EVIL izle

Kutsal Günah:





70 ve 80li yıllarda taciz skandallarının en bilindik ismi olmuş Peder Oliver O'Grady üzerinden din adamlarının pedofili/sübyancılık saplantılarına dikkat çeken Kutsal Günah, inanca ve temsiliyetlerine duyulan sonsuz güvenin insanların hayatlarına ne denli zarar verebileceği hatta hayatı çekilmez kılacağının açık ve çarpıcı bir anlatımı. Dini konumu gereği küçük çocukların ve ebeveynlerinin inançlarını sömürdüğü gibi yaşamlarını da kabusa çeviren O'Grady mahkemede ve belgeselde kurbanlarına yaptığı insanlık dışı tacizlerin öyküsünü anlatıyor.

Bundan daha önemlisi ise böylesi bir sapkınlığın neden var olduğu ve neden dini kurumlarda bu gibi cinsel tacizlere pek sık rastlandığı. Yakın zamanımızda medyadan yine sık sık duyduğumuz ülkemizdeki dini eğitim verilen kurslardaki taciz vakaları gibi Amerika'da da bilinen ve hukuki işlem yapılmış olaylar, gerçek rakamların çok küçük bir kısmını oluşturuyor.

Belgeselde de her zaman olduğu gibi böylesi durumların dini kurumların otoritesini ve güvenirliliğini sarsmaması için örtbas edildiği ve toplum vicdanından gizlendiğini, daha sonra ise mağdur olan ailelerin ise haklarını aradıklarında din düşmanı ilan edildiklerini ve toplumdan dışlandıklarını bir kez daha görüyoruz.




4 yorum :

Bir sorun oluşmuş sanırım player'la ilgili.

tesekkurler emeklerınız ıcın..

teşekkürler emeğinize sağlık...

Yorum Gönder