WHY WE FIGHT izle

Neden Savaşıyoruz?






Bu soru sorulduğunda, ülke ve halkın savunması veya güvenliği için gerekçeler öne sürülür. Ancak ne tuhaftır ki; her ülkenin insanı aynı gerekçeleri gösterir: "Askeri gücümüz olmazsa bizi işgal ederler." Ortada askeri bir güç olmadıktan sonra nasıl bir işgal gerçekleşebilir. Mohandas Gandhi'nin zamanındaki Hindistan'ın İngiliz sömürgesine verdiği şiddetsiz tepki buna en büyük örnektir.

Ayrıca emperyalizm olduğundan, askeri gücün gerekli olduğu savı yerine belki de, askeri ve militarist gücün olduğu için emperyalizmin olduğunu düşünmemiz gerek. Artık kesin olarak eminiz ki; savaş bir endüstridir. Silah şirketlerinin ve ilaç şirketlerinin ve bankaların kazandığı bir ekonomi alanı: Bu yüzden savaşta kaybeden sadece insanlık, kazanan daima şirketler, fabrikalar ve bankalar olmuştur.

Belgeselde de bu sorunlar irdeleniyor. Karların katlanmasına karşılık insanlarını ve devletin kamusal mülkünü feda eden, şirketlerin memurları gibi çalışan politikacıların riyakarlığını gözlemliyoruz. Demokrasiyi ve özgürlükleri dünyaya meşru kılmaya çalıştıklarını savunurken, savaş ve diğer zamanlarda totaliter devletin bilindik bir figürü olan ABD, bu yüzden artık savaşın sembolik bir ismi olmuştur günümüzde.





3 yorum :

Belirttiğiniz url adresindeki video ya silinmiş ya da telif hakkından dolayı kullanıcılara kapatılmış. Linki yenilerseniz sevinirim. Bu arada emeğiniz için teşekkürler Ulumalar.

Linki yenilerseniz sevinirim

Yorum Gönder