LENNY izle / torrent






Tüm zamanların en iyi komedyeni olarak görülen sivri diliyle ve toplumsal çarpıklıkları eleştirmesiyle ünlü Lenny Bruce'un hayatını anlatan 1974 yapımı güzel bir film. Dustin Hoffman'ın canlandırdığı ve etkileyici bir performans gösterdiği filmde, başlangıç olarak eşiyle tanışması ve sıradan bir komedyen olmasıyla sürerken birden sivrilişini ve eleştirel bir konuma gelişini hikayelendiriyor.


Şovlarında toplumun ikiyüzlülüğünü, ahlak anlayışını ve tutumlarını alenen eleştiren Lenny, bürokrasinin gözleri üzerine çevrilmesiyle başı derde girer. Kullandığı kelimeler "müstehcen" bulunur ve yargılanır. Lenny dönemin seçilmiş "günah keçileri"nden biriydi ve bu şekilde kurban edildi. Ve daha sonra bu yargılama onun intihar etmesine neden olacaktı. Sonrasında ise Bob Dylan, John Lennon, Rolling Stones ve Grace Slick gibi sanatçılara konu olacaktır.


Yine yakın tarihimizin ünlü sivri dilli komedyeni George Carlin de, Lenny Bruce'un veliahtı olarak görülüyordu. Polisler yine bir şov esnasında Lenny'yi götürürlerken izleyiciler içinden de kimlik konrolü yapar. Bir genç "ben kimliğe falan inanmıyorum" der ve kimliğini vermeye direnir. Polisler onu da kelepçeler ve Lenny ile beraber götürürler. O genç George Carlin'dir. Uyarmak gerekirse film ilk başlarda biraz durgun gelebilir ancak emin olun ki kendini kanıtlayacaktır.




  



2 yorum :

Yorum Gönder