INSIDE JOB izle

İç İşler:






2008 yılında çıkan global ekonomik krizin nasıl kontollü ve bilinçli bir şekilde gerçekleştirildiğini, sorumlu brokratların çarpıcı itiraflarıyla gün yüzüne çıkarıyor. Wall Street çalışanlarının çok yüksek oranlardaki maaş ve primleri, bununla birlikte hükümetle olan ilişkileri ve hükümetlerin nasıl iktisadi boyutlarla yönetildiği ve ekonominin yönlendirildiği anlatılıyor.

Buraya Nasıl Geldik, Balon, Kriz, Sorumluluk, Şu Anda Ne Durumundayız adında beş ana bölümden oluşan belgesel; çok şaşırtıcı deliller ve olayları size sunarken Wall Street ve ekonominin çok farklı boyutlarına tanıklık etmenizi sağlıyor. Öyle ki çoğu röportaj esnasında köşeye sıkıştıklarında, kaçamak cevaplar vermeye çalışıyor veya görüşmeyi iptal etmekle tehdit ediyor. Ancak yine de belgesel ekibi çok sağlam bir iş çıkarıp son zamanların en radikal ve çarpıcı yapımlar arasına girecek bu belgeseli ortaya koyuyorlar.

Wall Street yöneticilerinin grup terapistti onları şöyle açıklıyor: "Bu onların davranışlarının, kişiliklerinin bir parçası. Bu iş dışında da öyledir. Bu insanlar için striptiz barlara gitmek uyuşturucu kullanmak çok sıradan bir şey. Kokain ve fahişe çok sık gördüğüm bir şey."

Chelsea'deki V.I.P. kulübünün sahibi müşterilerinin yüzde 80'inin Wall Street'ten olduğunu söylüyor.Merkezi New York borsanın birkaç blok ötesinde olan Kristin Davis'in seçkin bir fahişelik hizmeti sunduğu şirkette çalışan bir kadın, bir aralar 10 bin müşterisinin olduğu ve bunların %40-50'sinin Wall Street'in üst düzey yöneticileri olduğunu söylüyor. Ve tüm bunların masrafları şirket tarafından ödeniyor, alınan hizmet bilgisayar tamiratı olarak gösteriliyordu. Hatta 2007'de New Yorklu bir simsar simsarları eğlendirmek için fahişe bulması gerektiğinden şirketi aleyhine bir dava açmıştı.






0 yorum :

Yorum Gönder