OMAR KHAYYAM izle

Ömer Hayyam:






Ünlü şair, filozof ve bilim insanı olan Ömer Hayyam'ın hayatından hikayelendirilmiş 1957 yapımı klasik bir film. Ömer Hayyam'ın hayatını biyografik olarak ele almaktan öte, yaşamından kesitler alarak yaşadığı toplumun ve sosyo-kültürel yapısını değerlendiren ve ağır bir şekilde eleştiren bir filmdir. Dönemin korku saçan suikastçi tarikat lideri Hasan Sabbah ile Hayyam arasındaki çatışmayı işlemekle birlikte, Sabbah'ın müritlerini nasıl uyuşturup kendi yolunda kullandığını da aktarmaktadır.

Sabbah'ın bu konudaki en önemli silahı haşhaştı ve bu yüzden de tarikatı Haşhaşiler olarak anılmaktaydı. Haşhaşı sıkça kullanmasından dolayı diğer dini mezheplerce dışlanmasına karşın; Sabbah savaş ve benzeri durumlarda Muhammet peygamberin de haşhaş kullandığını biliyordu.

Tarihin ilk savaş karşıtı düşünürü olarak sayılan Ömer Hayyam'ın hayatından hikayelendirilmiş bu filmde ise bunun gibi birçok konuda dini ve kültürel eleştiriler bulunmaktadır. Bunun yanında filmin Ömer Hayyam'ın hayatını birebir anlatmadığını, sadece kendince yorumladığını dikkate almak gerekir. Ayrıca filmin -nedendir bilinmez- ilk 9 dk'sı ingilizcedir, sonrasıysa dublajlı olarak devam etmektedir.





14 yorum :

çok isterdim bu videonun olmasını, ne zaman tekrar yüklenecegine dair bi bilgi varmı acaba?

video yüklenir mi ki tekrar?

video silinmiş, lutfen acil mudahele ediniz.

İzlemek için can attığım bir videoydu, acaba tekrar yüklenir mi?

video'yu tekrar ekleyebilirmisin

Şu bağlantı üzerinden seyredebilirsiniz: http://vdownload.eu/watch/40773-the-life-loves-and-adventures-of-omar-khayyam-1957.html

bağlantıdaki video ingilizce. bizim paylaştığımız dublajlıydı. ingilizce altyazısı olsa çevirelim ama hiçbir yerde yok ne yazık ki...

videoyu yüklerseniz çok mutlu olurum

Video silinmiş. Tekrar yükleyebilir misiniz?
Güzel bir blog bu arada. Tebrikler.

Yorum Gönder