DC: BULDING THE FUTURE izle

Discovery Channel Geleceği Yaratmak: 







Yeryüzündeki tüm canlıların en zekisi insan, aynı zamanda en narin canlı. Diğer hayvanlar gibi açık havada yaşayamıyoruz. Barınak inşa etmeye başladığımız günden beri onları nereye kuracağımızı hep doğa koşulları belirlemiş. Şimdi doğanın sınırlarını zorluyoruz. Bu cenneti hep birlikte paylaşmamız mümkün mü? Nüfus artıyor ama gezegenimiz büyümüyor.

Doğayı ehlileştiremezsiniz ancak karşısında durabilecek tasarımlar yapabilirsiniz. Devrim sayılabilecek büyük bir değişikliğin eşiğindeyiz; sadece mimarlıkta değil yaşam tarzımızda da. Değişmek zorundayız. Kendimizi bu gezegenin sahipleri olarak değil misafirleri olarak görmeliyiz. Dünyanın nimetlerini lüzumsuz savuramayız. Gezegenle işbirliği içine girmeliyiz.

Çünkü insan bu şekilde yaşamaya devam ederken dünyanın ve diğer canlıların yaşamından çalıyor. Bunun lüzumu için hiçbir insani gerekçe yok ve çok daha kusursuz ve konforlu şartlarda, doğaya ve yaşama zarar vermeden yaşamımızı sürdürebiliriz. Discovery Channel'ın Geleceği Yaratmak adlı belgesel serisinin iki bölümü: 21. yy Korunağı ve Enerjinin Çözümü.





21st-Century Shelter / 21. yy Korunağı:





The Energy Solution / Enerjinin Çözümü:






1 yorum :

mahkeme kararı ile erişime engellendi :(

Yorum Gönder