BBC: HUMAN ALL TOO HUMAN NIETZSCHE izle

İnsanca Pek İnsanca: Nietzsche






''Kaderimi biliyorum. Bir gün, benim adım çok korkunç bir şeyin hatırasıyla anılacak. Dünyada eşi olmayan bir krizle, insanoğlunun elde ettiğine inanılan ne varsa vicdanla en temel çatışmasını yaşayacak bir kriz. Kabul ettiğiniz idealleri anlayabiliyorum. İnsanın ne olduğunu görüyorum. İnsanca, pek insanca...''

Bu kelimeler, Friedrich Nietzsche'nin genel vizyonunu belirler. O insanlık tarihi için bir dönüm noktasıydı.Bu düşünceler, 19. yy Avrupası'nın dini kader anlayışını silip süpürdü. Nietzsche, tanrının öldüğünü söyleyen ilk düşünürdü. Bu insanlık tarihinde bir şeylerin doğmasına yetecekti. Bu fikir özgürlükle ilgiliydi. Bu adam kainat için çok önemliydi. Onun tanımladığı bu düşünceler, dünyanın mevcut sistemlerine karşı bir eleştiri niteliğindeydi. Nietzsche, 20. yy'da insanların nasıl düşündüğü göz önüne alındığında, insanoğlunun yüz yıl boyunca geçirdiği evrimde Marx, Freud ve Einstein kadar önemli olmuştur.





12 yorum :

Not Found

The requested URL /e/ was not found on this server.

Apache/2.2.21 (Amazon) Server at www.megavideo.com Port 80 bu mesajı veriyor link çalışmıyor bilginize

megavideo.com yasaklandı... ilerleyen zamanda megavideo.com'a yüklenmiş tüm dökümanlar yenilenecektir.

lütfen yenileyin izlenmiyor 4 dakikadan sonra donuyor.

sorun muhtemelen sizin bağlantınızda engin bey. videoda hiçbir sorun yok. modeminizi kapatıp açın ve yeniden deneyin.

nasıl bir çeviridir bu ince ince farklar var adamın söylediği ile

sitenizdeki çoğu video açılmıyor sadece siyah bir ekran çıkıyor bu soruna çözüm bulabilirseniz çok sevineceğim çünkü paylaştığınız tüm filmler ve belgeseller çok iyi.

Yorum Gönder