BBC: DARWIN'S STRUGGLE izle

Darwin'in Mücadelesi Doğal Seçilimin Evrimi:






1859 yazının sonlarına doğru Charles Darwin en önemli çalışmasına son noktayı koymuştu: Türlerin Kökeni. Ama tüm dikkati hala Beagle gemisi ile yaptığı, ünlü yolculuğunda ziyaret ettiği egzotik adalardaydı. Evinin bahçesindeki bir tümsek ona, gezegenimizdeki yaşam çeşitliliğini açıklama getireceği metaforu sağlayacaktı. Darwin doğaya yeni bir bakış açısı getirmiş, türlerin yaratıcının rehberliğinden bağımsız geliştiğini iddia etmişti. Oysa dünyadaki yerleşik inanç bunun tam tersiydi.

Bu Darwin'in 20 yıl boğuştuğu bir sırdı. 20 yıl boyunca kendine daima destek olan eşi Emma, Darwin'in geleneksel inançlara meydan okuduğu için lanetleneceğinden korkuyordu. Birlikte 20 yıl sürecek ve kendilerini zayıf düşürecek hastalıklarla, şüphelerle ve ailevi travmalarla boğuşacaklardı.

Charles Darwin'in hayatını ve ünlü başyapıtı Türlerin Kökeni kitabını merkez alarak, Darwin'in aile hayatı ile doğal seleksiyon üzerine oluşan düşüncelerini ele alan ve etkili bir şekilde bunları izleyiciye yansıtan güzel bir BBC belgeseli.





1 yorum :

ulumalar blogunda emeği geçen herkese çok teşekkürler.site tam bir bilgi hazinesi zevkle sömürüyorum :)

Yorum Gönder