ANIMAL FARM izle

Hayvan Çiftliği:






George Orwell'in hiciv dolu fabl türünde aynı isimdeki kitabından uyarlanmış 1999 yapımı bir filmdir. Büyük yankı uyandıran kitap, Pink Floyd'un Animals albümüne de ilham kaynağı olmuştur. Genel olarak beğeni toplasa da kimi zaman yasaklanmıştır. Kitabın telif haklarını elinde bulunduran CIA, filme uyarlanırken -1954 yapımı daha önceki animasyon uyarlamasına- içeriğine müdahale etmiş, kimi yerlerini değiştirmiş ve bütçesinin bir bölümünü karşılamıştır. Zira bu 1999 yapımı öncesine kıyasla kitaba daha sadık kaldığı bilinmektedir. George Orwell kitabı kendi ideolojisinin kaygısıyla -ki kendisi Troçkist bir sosyalisttir- ve bakış açısıyla yazmış olsa da, bundan bağımsız olarak kitap ve film toplumsal, siyasal yapılara ve sorunsallara güzel bir eleştiri getiriyor.

Çiftliğin sahibi tarafından hor görülen ve kötü bakılan hayvanlar bir gün birlik olurlar ve çiftliği ele geçirirler. Kasabada kolay kolay kabul edilmese de, artık bu çiftlikteki hayvanlar kendi başlarına yaşamayı gayet güzel başarıyorlardır. Domuzlar daha zeki olduğundan yönetimi devralırlar. Ama daha sonraları aralarında yaşanan ayrıcalıklar, tabakalaşma, otorite üzerine çatışmalar sonucu düzen bozulmaya başlar. Çiflikteki hayvanlar arası, zaten gereksiz yere konulmuş kanunlar bu kez sınıf çıkarları uğruna değiştirilir. Kamu malındaki dağılımlar adaletsizleşmeye başlar ve hayvanların faydasına kurulmuş bir birlik artık hayvanların zararına döner.





6 yorum :

film kaldırıldı mı yoksa problem mi var? çünkü arşivinizdeki bir çok filme baktım aynı şekilde hata veriyor

birçok film ve belgesel divxstage ve megavideo sitelerine yüklenmişti. divxstage uploadları durdurdu ve dosyaları sildi, megavideo ise kapatıldı.

yani bu güzel ve incelikle oluşturulmuş listelerde filmlerin isimleri var kendileri yok öyle mi?? ne kötü.. bende sıradan giderim yavaş yavaş hepsini izlerim diye düşünmüştüm.. artık listelerden bakıp bakıp arayıp bulmak düşüyor bana.Yine de listeler ve genel olarak arşiv çok sağlam teşekkürler..

kayıt yenilenmiştir... ve diğer ölmüş linkler de yenilenecektir yakın zamanda.

ya çok özür dileyerekten yine aynı şeyi söyleyeceğim ama malesef hala çalışmıyor bu link :(

Yorum Gönder