THE 11TH HOUR izle

11. Saat:






"İnsanlık tarihine baktığınızda dünya; üzerindeki iki karmaşık sistemin basit bir ilişkisinden ibarettir: İnsan topluluğu ve Doğa. İnsanlar bu uyumu sürdürdüğü sürece düzen içinde yaşayabilirler. Yapmadıklarında yok olurlar. Günün sonunda herkes çevreyi korumaktan bahsederken, aslında yanlış düşünmüş oluyoruz. Çünkü doğa yaşamaya devam edecek. Yaşamını devam ettiremeyenler bizler olacağız. Ya da parçası olmak istemeyeceğimiz bir dünyada hayatta kalacağız."

Dünyamızın iyi olacağını öğrendik. Başı dertte olan biziz, insanlar. Gezegenimizin tarihinde insanlığın zamanı kısa ancak çok etkili oldu. İnsanlığın var olma mücadelesi endüstri, bilim, tıp gibi alanlar yaratsa da, yeryüzünde yaşamı mümkün kılan hassas dengeyi de doğrudan tehdit eder hale geldi. 55 milyon yıl once dünyaya bir meteor düştüğünden beridir bu kadar fazla sayıda tür yok olmamıştı.

11. Saat değişimin mümkün olabileceği son anı anlatıyor. Film insanlığın nasıl bu noktaya geldiği, dünya ekosistemi üzerinde nasıl bir iz bıraktığımızı ve bu saatten sonra nasıl değişebileceğimizi anlatıyor. Belgeselde tanınmış düşünürler, politikacılar ve Stephen Hawking, David Suzuki gibi 50'yi aşkın bilim insanı bir araya geliyor ve düşüncelerini paylaşıyorlar. Yapımcıları arasında da yer alan ve belgeselin sunumu yapan Leonardo DiCaprio, popüler kariyerinin dışında gerçekten çok etkileyici bir yapıma imza attı.





4 yorum :

Once tesekkur ederim.Geriside bize dunya insanlarina kalmis.Ya yok olucaz yada yasamaya devam edicez.Bu kadar net.

küresel ısınmanın en büyük sebebi siz kapitalistlersiniz ekolojik katliamı en çok yapan siz ve sizin kapitalist şirketlerinizdir

küresel ısınmanın en büyük sebebi siz kapitalistlersiniz ekolojik katliamı en çok yapan siz ve sizin kapitalist şirketlerinizdir

Yorum Gönder