SUPER SIZE ME izle

Şişir Beni:







McDonald's ve diğer fast food şirketler, sadece Amerika'yı değil dünyanın her yerini istila etti ve her geçen gün kolonileri yığın yığın artıyor. Her yerdeler; okullarda, alış veriş merkezlerinde, istasyonlarda, eğlence parklarında ve hatta hastanelerde! Sağlığa son derece zararlı ve tüm organlar için bir baş belası olan fast food, homeostasisi yani vücudun biyolojik dengesini de alt üst ediyor. Bununla kalmayıp aşırı obeziteye ve hatta ölüme götürecek boyutta zararlı olduğu gibi bu süreç dahilinde kişide bir uyuşturucu gibi bağımlılık yaratmakta.

New York'ta, tüm bu zararlardan McDonald'sı sorumlu tutan iki genç kız dava açtılar. McDonald'sın avukatları açılan davaları saçma buldular. Yargıcın ifadesi ise: "Eğer avukatlar; McDonald'sın insanları, günün her öğününde burada yemeye teşvik ediyorsa bu çok tehlikeli olur. Bu durumda haklarını talep edebilirler." Bunun üzerine belgeselin yapımcısı ve sunucusu Morgan, ''30 gün boyunca 3 öğün sadece McDonald's'dan yemek yersem ne olur?'' diye sordu ve işe koyuldu.

3 doktor gözetiminde kendi deneyine, 30 gün boyunca sadece McDonald'sdan yemek yemek şartıyla başlar. Birkaç kez hayatı riske giren Morgan, bu zaman zarfında; mide bulantıları, kusma, baş ağrısı, cinsel yetersizlik gibi rahatsızlıkların yanında bağımlılık belirtileri de üzerinde gözlemleniyor. 30 gün içinde 12 kilo aldı, karaciğeri yağa dönüştü, kolestrolü 65 puan yükseldi, vücut yağı %11 'den %18'e çıktı, kalp hastalığı riskini ikiye katladı ve kalp yetmezliğiyle karşı karşıya kaldı. Tüm bu sonuçlar karşısında halkın türkettikleri gıdalar üzerine bir kez daha düşünmeleri gerektiği açıkça gözüküyor.





0 yorum :

Yorum Gönder