THE INVENTION OF LYING izle

Posted by Unknown 30.12.11 , under , , , , , | 1 comment

Yalanın İcadı:






Yalanların olmadığı bir dünya... Dinlerin var olmadığı bir dünyaydı Mark'ın yaşadığı. İnsanların doğasında yalan söylemek yoktu. Böyle bir şey yapmak akıllarına bile gelmezdi. Ama Mark onu keşfettiğinde, kendiliğinden din de doğmuş olacaktı. O insanların iyiliği için ''gökteki adam''ı yaratmıştı ve ölümden sonra insanların yok olmayacağını söylüyordu. Çünkü yeryüzünde bir tek iyi niyetli Mark yalan söylüyordu ve bunu nasıl yaptığını veya iyi mi kötü mü olduğu hakkında hiçbir fikri yoktu. O sadece ölmek üzere olduğu annesini mutlu etmek istemişti ama kısa sürede bu yalan tüm dünyaya yayıldı. Bütün insanlar şimdi bu ''gökteki adam'' ile konuşan Mark'ın söyleyeceklerine kulak kesildi.

''İzlemek üzere olduğunuz film, insanların yalan söyleme yeteneklerini geliştiremediği bir dünyada geçiyor. Bu dünyadaki herkes mutlak gerçeği söylüyor. Yalan, iltifat veya kurgu diye bir şey yok. Herkes ne düşünüyorsa onu söylüyor. Bu bazen biraz kırıcı olabiliyor. Ama bu konuda seçim şansları da yok. Bu onların doğaları.''

Amerikalı ünlü komedyen Ricky Gervais'in başrolde oynadığı ve senaryosunu yazdığı filmde, kendi gösterilerindeki gibi dini temalar ve tezatlıkları, absürd bir yapıda kurgulanmış ve güzel bir komedi ortaya koyulmuş.





1 yorum :

bu filmi izlemiştim hem çok eğlenceli hemde eleştirel bir film.tavsiye ediyorum.

Yorum Gönder