THE CORPORATION izle / torrent

Şirket:







Düzene ve onun mekanizması olan commercialism/piyasacılığa karşı en sert içeriği ve görüşleri barındıran bu belgesel, mevcut eleştirel yapımlar arasında üst sıralarda yer alacak nitelik ve değer taşıyor. İnsanlığın ve dünyanın yaşamına dair her türlü konuyu ve bunlar üzerindeki şirketsel faktörleri tüm yönleriyle ele alıyor. John Perkins'in Zeitgeist belgeselinde ve kitabında kullandığı ''şirketokrasi'' deyimiyle savunduğu, dünyayı ve toplumları şirketlerin yönettiği savunması, tam da bu belgeselde anlam buluyor.

''150 yıl önce ticari şirket, göreceli olarak önemsiz bir kurumdu. Bugün tümden egemendir. Kilise gibi başka zaman ve yerlerdeki monarşi ve komünist parti gibi şirket günümüzün hakim kurumudur. Bu belgesel modern ticari şirketin doğasını, evrimsel etkilerini ve olası geleceğini inceliyor. Önceleri dar bir yasallık verilmişken bugünün şirketinin yaşamlarımız üstünde bu denli olağanüstü güç ve etkinlik kazanmasına izin veren nedir? Sorgulamamıza; skandallar, büyük şirketler üzerinde kamusal denetim eksikliğini geniş bir tartışmaya açmak üzereyken başlıyoruz.

Zamanımızın en başat kurumunu tarif etmek için, daha iyi bir metafor seçemez miyiz? CEO'ların şakşakçıları kanalıyla brokerlar, gurular ve casuslar, içerdekiler ve dışardakilerle şirketi bir paradoks olarak sunuyoruz. Büyük zenginlik yaratan bir kurum diğer yandan muazzam ve çoğunlukla gizli zararlara yol açar.''

Belgesel dev firmaların tüm insanlığı ve dünyayı ne şekilde sömürdüğünü ve insanlar üzerinde nasıl tahakküm kurduğunu, yönetimsel olarak nasıl egemen bir yapıya kavuştuğunu tüm çıplaklığıyla ve nesnelliğiyle gözler önüne seriyor. Hangi amaç ve piyasacı yöntemlerle çalıştıklarını ve yasal boşluklardan nasıl faydalandıklarını hatta nasıl yasalar çıkartabilecek konumlara geldiklerini anlatıyor. Bu amaç ve yöntemleri doğrultusunda nasıl bir teknik yol izlediklerini, ne gibi unsurları güttüklerini, halkın farkına varmadan halk üzerinde bunları nasıl kullandıklarını ele alıyor. Daha doğrusu toplumları ve tüm gezegeni nasıl sefil bırakıp yok etmeyi gözettiklerini size sunuyor. Ve şimdi sizden vermeniz gereken bir cevap bekliyor.






6 yorum :

filmi izleyemiyorum.sadece siyah ekran görünüyor.Ne yapmalıyım?

belgeselin linkleri ölmüştü ve daha önceden söylendiği zamanda yeniden yüklendi. şimdi belgeseli izleyebilirsiniz.

Linkler tekrardan ölmüş sanırım .

yakın zamanda tüm arşiv kalıcı bir şekilde yenilenecek zaten merak etmeyin...

dostum jufsernoh emeklerin için nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum, sadece gönderilerini izliyor, anlamaya çalışıyor ve hayatımda uyguluyorum.

teşekkürler...

ilgin için teşekkürler dost

Yorum Gönder