THE TRIP izle

Uçuş






''En olağandışı sinema deneyimini yaşamak üzeresiniz. Bu film, kurgusal olarak, sanrıya sebep olan LSD adlı uyuşturucuyu, kullanımını ve etkilerini konu edinmektedir. Günümüzde, bu ve bunun gibi diğer ''hayal gördüren'' uyuşturucuların kara borsadaki üretiminin aşırı kullanımı medikal ve sivil kurumlar için büyük endişe kaynağıdır. Bu uyuşturucuların yasal olmayan üretimi ve dağıtımı tehlikelidir ve ölümcül sonuçlara yol açabilir. Bu film, çağımızın yaygın ve hepimiz için büyük endişe kaynağı olması gereken trendi hakkında şok edici bir yorum sunmaktadır.''

LSD diğer uyuşturucular gibi sözde illegaldir. Aslında son derece yasaldır ve imalatı bizzat devletler tarafından yapılır. LSD'nin de CIA tarafından piyasaya sürüldüğü yaygın bir kanıdır. Ki Amerika'daki birçok politik vakada LSD vb maddelerin tesirinde gerçekleştiği görülür (bkz: John F. Kennedy cinayeti). LSD gibi kimyasalların kullanıcıyı gerçek yaşamın tüm gerçekliğinden koparması, günübirlik yaşa-eğlen-tüket-dert etme ilkelerinin benimsenmesini filmde olduğu gibi işlenmeye çalışılmış ve güzel bir yapım olmuş diyebiliriz. A Lovely Short Of Death/Ölmek İçin Güzel Bir Yol uyarısını afişinde taşıyan 1967 yapımı filmin senaryosunu Jack Nicholson yazmıştır.

Ayrıca LSD gibi kimyasallarla insanlara neler yapılacağı, yaptırılacağı, gerçeklikten ne denli soyutlaştırılacağı ve nasıl istenilen sonuç üzerine kullanılacağını; Richard Dawkins'in Gerin Oil -bir başka kimyasal uyuşturucu- makalesinde görebilirsiniz.

Yine bir hippi filmi olan Easy Rider'dan aşina olduğumuz Peter Fonda başrolde karşımıza çıkıyor. Ve tüm muhabbet ve olaylar onun etrafında dönüyor. Paul eşinden ayrılmak üzere olan bir reklam yönetmenidir. Arkadaşının tavsiyesiyle LSD almak için bir hippi topluluğunun takıldığı eve giderler. Uçuş başlar ancak bu daha önce kullandıkları ot gibi reaksiyonlardan daha çok nörolojik tepkimeler yaratır. Paul'ün kendi zihnindeki korkular ona cehennem olur ve bu korkularla beraber savaşmaya başlar. Ne kadar diretse de adrenalin yükselmeye ve korkularının peşinde sürüklemeye devam eder.






0 yorum :

Yorum Gönder