THE HISTORY OF THE DEVIL izle

Şeytanın Tarihi






İlahi mitoslardan anlatılagelen boyutlarını bırakarak, epistemolojik olarak şeytanı düşündüğümüzde ne gelir aklımıza? Dinsel tüm tezatlıkları, çelişkili bilgileri gözardı edip düşünelim: Şeytan yargısı nerden geldi, nasıl doğdu? Hangi kültürlerden süzülerek ve yenilenerek, büyüyerek günümüze geldi ve hala daha ne şekilde değişmeye devam ediyor? Kendi başına bir politika olan dinin bir miti olan şeytan, politika içinde nasıl kullanılmakta? Kitle iletişim araçları onun üzerinde oynadıkları oyunlarla toplumun yargı ve vargılarını ne şekilde değiştirdi ve neyi amaçladı?

Zerdüşt'ten, düalist anlayışının doğumundan,eski pagan ve Yunan tanrılarından bu yana şeytan yargısı nasıl değişti, nasıl sıfatlarla ve vasıflarla anıldı? Bunu gözlemlemek adına bu belgesel etkili bir kaynak.

Edinburgh Piskoposu Richard Holloway’in dediği gibi:

''Şeytan hikayeleri anlatmak eğlenceli olabilir ama tarih boyunca çok büyük kötülüklere sebep olmuştur. İnsan yapımı birşeydir. Ama geri tepen bir yapımdır çünkü birbirimize korkunç şeyler yapmamıza sebep olmuş bahaneleri üretmemize yol açmıştır.

Bu nedenle artık cehennemi kapatıp, şeytanı nihayet uzaklaştırıp, ondan ilelebet kurtulma zamanımız gelmiştir.''





5 yorum :

bu da çok etkileyici ve anlamlı ..hegemonya kurmanın en etkili yolu şeytan..ve onunla savaşan iyiler.. iyilik uğruna öldürmenin ötekileştirmenin tarif ve tanımların otoritenin kendi yüreklerindeki karanlığın yarattığı sistemlerinin sınırlarının koruyucusu devamlılıklarının garantisi bir güvenlik gücü.. daima ..teşekkürler

"the history of the devil" belgeseline nasıl ulaşabiliriz?

Bu yorum yazar tarafından silindi.

The History of The Devil(şeytanın tarihi)
http://www.youtube.com/watch?v=18lleiQhHIc

uyarınız için teşekkürler Yazar Kasa

Yorum Gönder