FORREST GUMP izle / torrent






Film sıra dışı hikaye ve özgün bir kurgu ile yakın tarihi, biraz sürrealist bir bakışla gözler önüne seriyor. Elvis Presley'den John Lennon'a, Kennedy'den Nixon ve Watergate skandalına, Vietnam Savaşı'ndan Abbie Hoffman'a ve hippilere birçok kişi ve olayı süzgecinden ve kendi hikayesinden geçiriyor. Modern klasikler arasına girmiş film aldığı tüm övgü ve ödülleri de hakeder nitelikte.

Babası bir daha dönmemek üzere tatile çıkmış Forrest annesiyle beraber yaşamaktadır. Ayaklarından biraz sakat vezeka düzeyi 75 olan ve bu yüzden çevresine de alay konusu olduğu halde annesi onun diğer çocuklar gibi okuması için her şeyi yapar. Annesinin evine mahallenin tüm sakinleri gider gelirdi. Bir gün Elvis Presley geldiğinde Forrest'a ayaklarıyla dans etmeyi öğretti ve artık Forrest mükemmel bir koşucu olmuştu. Bu sayede fuybol takımına da alınmıştı.

Üniversiteden sonra askere gittiğinde bir şey dikkatini çekecekti, kendi deyimizle: ''Bize , Vietnam'in Amerika'dan çok farklı olacağı söylenmişti. Bira kutuları ve ızgaralar dışında öyleydi de.'' Askerde çok sevilecekti. Çünkü onun felsefesi ''Siz nasıl isterseniz öyle olsun, efendim!''di. Bu da askeriyenin bir numaralı tercihi olmuştur elbette. Sevdiği kız Jenny'den sonra askerdeki en yakın arkadaşı Bubba da ölünce ve geri döndüğünde Jenny ile bir türlü birlikte olamayınca tüm hikayeleri yarım kalır. Müthiş bir eleştirel bakışın ve komedinin hakim olduğu bu filmde Forrest yine de yoluna devam edecektir.




  


0 yorum :

Yorum Gönder