EARTH 2100 izle






Geleceğimiz nasıl olacak, kendi türümüz ve tüm dünyalı vanlılar ne gibi durumlarla karşılaşacak? Bunu görmemiz ve hazırlıklı olmamız için gerçeklerle beraber hayal etmemiz gerek. Ve hayal edebiliyor, inanıyor ve bunun üzerine ümitliysek geleceğimiz var demektir.

Gittikçe dünyamızı daha korkunç ve yaşanılmaz bir hale getirdik. Böyle devam edersek tüm yaşam formlarına zarar verdiğimiz yetmezmiş gibi varlıkları için de ölümcül tehlike olacağız ve bu tehlike tüm dünyadaki yaşamı yok edecek. Bu konuda gerçekçi ve duyarlı olmamız, değişim için arayışa geçmemiz dünyanın tümden kurtuluşu olacaktır.

Belgesel 2100 yılına bir bakış atarak, insanlığı ve tüm dünyalıları nelerin beklediğini biliminsanlarıyla birlikte gözlemliyor. Enerji kaynaklarının tükenişi, tüm yiyecek ve gıda stoklarının azalması, salgın hastalıklarla beraber ölümlerin de hızla artması, savaş ve toplumsal çatışmaların yaygınlaşması ve bunların tahmin değil toplumsal harekette bir değişiklik olmazsa bunların gerçekleşmesi kaçınılmaz olduğu vurgulanıyor. Artık gelişimimizle getirdiğimiz bu yıkımla ve muhtemel sonumuzla yüzleşmemiz gerek yoksa kaçınılmaz boyutunun ilerleyişini izlemeye devam edelim; ısı deneyindeki bir kurbağa gibi.









Facebook: Aşağıdan ''Gönderinin Aslını Gör''ü tıklayın!

1 yorum :

Yorum Gönder