BORN ON THE FOURTH OF JULY izle

Doğum Günü Dört Temmuz






Vietnam gazisi Ron Kovik'in hayatından (kitabından) uyarlanmış, yönetmenliğini Oliver Stone'un yaptığı etkileyici bir film. Ron milliyetçi ve muhafazakar bir ailede Amerikan kahramanlığı hikayeleriyle büyümüştür. U.S. vs. John Lennon / ABD John Lennon'a Karşı belgeselinde Ron'ın kendi deyimiyle savaş için ''ondan daha iyisi''ni bulamazlardı. Soğuk Savaş dönemlerinde bilindik propaganda ''komünistler dünyayı ele geçirecek'' sloganı onun gençliğinde de kullanılıyordu. Ailesinin ve devletinin yalanlarla dolu teşvikleriyle Ron bu kahramanlığa soyunacaktı.

Askere gittiğindeyse birçok insanlık dışı olayla yüzyüze gelen, kazara masum sivilleri ve bebekleri ve arkadaşını öldüren Ron ayağından vurularak sakat kalır. Büyük fedakarlıklarla askere gider ama sonrasında ne devletin, ne diğer askerlerin bunun umrunda olmadığını görür. Amerika büyük yalanlarla ve hiç yoktan sebeplerle çocuklarını ölüme göndermiştir. Ron eve döndüğündeyse tüm askerler gibi uyum sorunu yaşar.

Hippiler ve diğer savaş karşıtlarının devlete yaptıkları protestolarla karşı karşıya kalan ve sakat bir gazi olmanın kendisinden götürdükleriyle yüzleşen Ron, çocukluğundan getirdiği milliyetçiliğiyle ve dini tutuculuğuyla yüzleşmek zorunda kalır. Filmde Abbie Hoffman'ın savaş karşıtlarıyla birlikte yaptığı konuşmada ve eylem sonrasında Ron Kovik için artık bir şeyler başlamak üzeredir.









Facebook: Aşağıdan ''Gönderinin Aslını Gör''ü tıklayın!

0 yorum :

Yorum Gönder