ISLAM: WHAT THE WEST NEEDS TO KNOW izle

İslam: Batının Bilmesi Gerekenler







Belgeselde, İslam'ın özellikle savaş eğilimini tetikleyen cihat ve şehitlik kavramı ile buna bağlı olarak gelişen yayılımcı özellikleri inceleniyor. Terörist eylemlerde islam dininin oynadığı rol anlatılıyor. Belgeselde Kuran'dan ve hadislerden örnekler verilerek; güncel olduğu kadar, daha uzak geçmişteki tarihsel olaylara da bu bakımdan bir göz atılıyor. Belgesel daha çok Robert Spencer, Serge Trifkovic, Bat Ye'or, Walid Shoebat ve islamdan hıristiyanlığa geçmiş olan Abdullah Al-Araby'nin yorumlarından oluşuyor.

Kendi içine kapanık bir toplum yapısına sahip olan müslümanlar dışarıya karşı, dinlerini ''barış dini'' diye lanse etmeye çalışıyorlar ve buna kendilerini de inandıyorlar. Ama Kuran'daki barış ve savaş üzerine olan çelişkileri hem müslümanlar hem de kommersiyalist düzendeki müttefikleri hıristiyan ülkesi ABD politikacıları gözardı ediyor. Aslında etmek de istiyorlar. Yoksa müslüman halkın yoğun tepkisini çekmeden nasıl girer petrol avına Amerika? Aslında dinler tam olarak da bu değil mi: Ekonomik çıkarlar ve çıkarlarla yönetim?





















Facebook: Aşağıdan ''Gönderinin Aslını Gör''ü tıklayın!

2 yorum :

Tam bir oryantalist bakış açsıyla yapılmış bir belgesel..Yorumcuların aksanlı ingilizceleri hindli veya göçmen Avrupa sömürge kökenli insanlar olmasıda ayrıca acıtıcı..

asya, afrika, hindistan ve diğer ülkelerin karışıklığı islam yüzündenmiş... oldu, sömürgecilik diye bi şey olmadı zaten dimi? afrika,asya ülkerinin refah düzeyini tartışıyosunuz iyi güzel de , kitabını özene bezene yazdığınız kapitalizmi ne yapacağız?

ne diyor kapitalizm; para yoksa huzur yok !

sanmayın ki sömürgecilik devri bitti. afrika ülkerlerinde hala üretilen mallardan pay alınır. yanlış hatırlamıyorsam kenya'da üretilen çay gelirinin %98 i ingilterenindir.

Yorum Gönder