IRON JAWED ANGELS izle / torrent

Demir Çeneli Melekler






Amerika'da kadınların toplum içinde geri kalmasına karşı, seçme ve seçilme haklarını elde etmek adına, verilen mücadeleyi tarihsel bir anlatımla ele alıyor. Adalet ve eşitlik adına hayatlarından ve tüm yaşamsal değerlerinden vazgeçen Alice Paul ve Lucy Burns'ün gerçek yaşam hikayelerinden ve verdikleri mücadele ve eylemlerinden uyarlanan filmde, yüzleşilmesi gereken çok şey var. Aynı zamanda film; toplumun hiyerarşik, ataerkil ve ilkel yapısını gözlemleme fırsatını da sonuna kadar tanıyor ve halkın faydasına olmayan politikanın ne kadar ikiyüzlü olduklarına ayna tutuyor.

Feminizm, salt bir tutumla sadece kadınların savunması gerektiği, "evde kalmış" ya da erkeklerden nefret eden kadınların basitçe tuttuğu bir taraf mıdır? Adı ne olursa olsun bir hakkı savunmak fanatiklik ya da aitlik mi gerektirir? Hak olanı, adil olanı savunmak istemek ve almak insan olmamızın gereği değil midir? Erkeklerin de en az kadınlar kadar feminist olduklarını görebilmek ne güzel olurdu. Çünkü insanları aslında en memnun bırakan şey, anlamak, anlaşılabilmektir. Bunun içindir ki, feminizm ve kadın hakları tüm insanlığındır ve mutlak haktır.




  


2 yorum :

Uzun zaman önce izlemiş ve çok etkilenmiştim;Kelimenin tam anlamıyla klasikler arsında film sizlere bu fırsatı yeniden verdiğiniz için teşekkürler;

Beraberliğin gücü budur.Mükemmel bir film. Gerçek yaşam öyküsünden alıntı olduğundan, defalarca gözlerim doldu.

Yorum Gönder