WHEN NIETZSCHE WEPT izle

Nietzsche Ağladığında






19. yüzyıl Viyana’sı… Çok hoş ve alımlı bir kadın olan Lou Salome, dönemin meşhur doktoru Breuer’i ziyarete gelir ve henüz iki kitabı basılmış ve pek tanınmayan filozof Friedrich Nietzsche'ye yardım etmesi için ricada bulunur. Ona göre, Nietzsche'nin yaşamakta olduğu duygusal çöküntü nedeniyle, Avrupa'nın kültürel geleceği tehlikededir. Dr. Breuer önce bu teklife sıcak bakmamasına rağmen, Salome’un çekiciliğinden etkilenir ve teklifi kabul eder. Dr. Breuer'in, Nietzsche ile tanışmasıyla hayatı değişecektir. Çünkü o, çağının toplum ve kültürel yapısından uzak, oldukça sıra dışı biridir. Ve bu tanışıklık bir süre sonra, hasta ile doktorun yer değiştireceği diyaloglara gebe olacak bir tanışmaya sahne olacaktır.

Yakın tarihimizin en önemli düşünür ve bilim insanlarından biri olan Friedrich Nietzsche'nin hayatının belli bir bölümünü anlatan bu filmin hikayesi, Lou Salome ile tanışmasıyla başlayıp, en önemli eseri "Böyle Buyurdu Zerdüşt"ü kaleme almasıyla sonlanır. Irvin D. Yalom’un aynı isimli, basıldığı 1992 senesinde çok ses getiren kurgu romanından uyarlanan bu filmde, psikodinamik yaklaşımın/psikanalizin öncüsü Sigmund Freud’un gençliği ile de karşılaşıyoruz.





5 yorum :

Bu filmin kitabı harika ilk okuduğumda kavrama güçlüğü çektim 2. kez okuduğumda keyif aldım lakin filmi ne kadar iyi seyredip karar vericem.Kitabını okumayanlara tavsiye ederim.Yok yok tavsiye etmiyorum herkes okumasın bu kitabı bence;insanı mutsuzluğa sürükleyebiliyor ama maalesef dikkat çekmek istediği noktalar gerçek içinden çıkılmaz bir duruma sürüklenebilirsiniz kitabını okumasanız iyi olabilir demedi demeyin

Sitenizde paylaştığınız biyografiler,felsefe düşünürleri ile ilgili herşey dikkatimi çekiyor ve bilgi birikimimi arttırıyor.Böyle bir blog yaptığınız için sizlere teşekkür ederim.Gerçekten harikaydı.

öncelikle ilginiz için teşekkürler. blog günden güne daha fonksiyonel olarak kullanışlı hale getirilmeye çalışılıyor ve arşivi genişliyor. bunda kısıtlı zamanın olumsuz etkisi olsa da zamanla çok daha etkili bir hal alacaktır. gerek pozitif bilim alanlarında, gerek felsefedei gerekse sanatsal anlamda...

arkadasim filim tam ortasinda donuyor ve izlenmiyor bir zahmet yenilerseniz sevinirim.

sorun muhtemelen sizin bağlantınızda engin bey. videoda hiçbir sorun yok. modeminizi kapatıp açın ve yeniden deneyin.

Yorum Gönder