THE U.S. vs JOHN LENNON izle

ABD John Lennon'a Karşı






"Hristiyanlık bitecek. Kaybolacak ve sönecek. Bunu savunmama bile gerek yok, haklıyım ve doğru olduğum görülecek. Şu an İsa'dan daha popüleriz ama hangisi ilk gidecek bilmiyorum, Rock 'N' Roll mu Hristiyanlık mı. İsa fena değildi ama onun havarileri odun ve sıradandılar.'' dediğinde toplumun tutucu kesiminin John Lennon'a cephe almasının başlangıcıydı. Belgesel John Lennon'un çocukluğundan ufak bir giriş yaparak çok sevilen bir Beatles üyesinden savaş karşıtı bir eylemciye dönüştüğü 1966-1976 yılları arasındaki dönemini anlatıyor.

Lennon`ın müzikten uzaklaşıp savaş karşıtı bir aktiviste dönüştüğü 70`li yıllarda geçen yapım, onun savaş karşıtı mücadelesi kadar, Amerikan hükümetinin Lennon`a karşı başlattığı cadı avını da çarpıcı bir biçimde ortaya koyuyor.

Milyonları Vietnam Savaşı'nın geçerliliğini sorgulamaya ve ''Give Peace A Chance'' adlı şarkısı gibi `Barışa bir şans ver''memiz gerektiğini söyleyen John Lennon, Nixon yönetimi tarafından ulusal tehlike olarak hedef gösterilmiş ve sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı kaşıya kalmıştı.







WAR IS OVER if you want it!
sen istedikten sonra SAVAŞ BİTER!









Facebook: Aşağıdan ''Gönderinin Aslını Gör''ü tıklayın!

2 yorum :

megavideo kapatıldığından belgesel de silinmiştir ve yakın zamanda geri yüklenmeyecektir. bilginize...

Yorum Gönder