BERKELEY IN THE SIXTIES izle

Çiçek Çocukları / Hippiler






Üniversitelerin devasa bürokratik kurumlar olduğunu düşünen öğrenciler, üniversitelerde düzeltim için harekete geçer. Öte yandan kampüs yönetimi düzeltimiyle sınırlı kalmadıkları yerlerde öğrenciler, 1960'lı yılların Amerikan toplumunu bilinçlendirmeye çalışarak insanların ilgilerini sosyo-ekonomik ve sosyo-politik konulara çekerler. Gençlerin amacı, ülke içinde ve dışındaki sömürü ve adaletsizliğe karşı çıkmaktır.

Mark Rudd ise öğrencilerin savaş karşıtı harekete katılmadaki amaçlarını şöyle açıklar: “Üniversitelerde işgale katılan her eylemci, ırkçılığa, emperyalizme ve Vietnam’dan Harlem’e oradan Kolombiya’ya kadar bütün insanları sömürmek ve ezmek isteyen bir sisteme duydukları öfke için orada bulunduğunu biliyordu.''

Berkeley; 1960lı yıllardaki öğrenci hareketlerinde, Vietnam Savaşı karşıtı kampanyalarda aktif bir rol oynamış bir şehir. Ayrıca Hippi akımının başladığı merkezlerden biri. Mark Kitchell’in belgeseli, öğrenci ayaklanmalarının yaşandığı 60'lı yıllarda ABD’de bu siyasi patlamanın merkezi olan Berkeley Üniversitesi’ndeki olayları 60'ların görüntüleri ve tanıklarıyla beraber işliyor.





2 yorum :

Tesekkürler.Bizde de Odtü de biraz Berkeley havası var .

Yorum Gönder