RELIGULOUS izle / torrent

Trajikomedin (İlahi Komedi)







Sivri diliyle tanınan komedyen Bill Maher dinlerden bir komedi belgeseli koyuyor ortaya. Dünyayı dolaşarak üzerinde inanan insanlarla sohbet ederek müthiş bir seyir imkanı sağlıyor bizlere. Sorularına kendiliğinden cevap gelirken aynı zamanda bir komedi de çıkıyor konuşmalardan. Maher bir yandan güldürürken aynı zamanda acı gerçeklerimizi de vurmuş oluyor yüzümüze: Din dünyanın ve insanoğlunun sonunu getiriyor.

"Kehanetlerden daha çok nefret ettiğim şey, olması arzulanan kehanetlerdir. Bazen mutluluğu ararken, hayatın ne anlama geldiği hakkında kafa yorarsınız. Ben kimim? Nasıl var oldum? Ya ölümden sonrası? Benim yürekten inandığım bir şey var ki o da dinin insanlığın gelişimine büyük zarar verdiği. Bu görünmez bir ürün satmak gibi. Çok kolay. Ölünce ne olacağıyla ilgili sorular insanları öylesine korkutuyor ki bu da onların bir hikaye uydurup ona sıkı sıkıya bağlanmalarına neden oluyor.

Eğer dünyanın sona ereceğine inanıyorsanız, bu şu an ya da herhangi bir an olabilir. Bu, biz hala buradayken dünyadaki yaşamı geliştirmek isteyenlerin motivasyonunu kaybettirmez mi? Bariz gerçek şu ki, insanoğlunun yaşaması için, dinin ölmesi gerekiyor. Artık vakit giderek daralıyor. Din adamlarının, irrasyonalistlerin ve devlet gemisini pusula ile değil de, bir tavuğun içini okur gibi yönetenlerin, aldığı hayati kararlarını hoş görecek zamanımız yok. İnanç, düşünmeden yapılan bir fazilet, övünülecek bir şey değil. Ve bizlere o inancı telkin edenler, onu mevcut kılanlar ve yüceltenler, onlar bizim entelektüel köle sahiplerimiz aslında. Fantezileri ve safsatalarıyla insanoğlunu esir tutup yaptıkları pek çok tahribatı bu yolla haklı çıkarmaya çalışıyorlar. Din tehlikelidir, çünkü tüm cevapları bilmeyen insanoğlunun yapmayı düşündüğü şeye ortam sağlar."



  


0 yorum :

Yorum Gönder