THE MAN FROM EARTH izle

Dünyalı






John Oldman üniversitede bir tarih profesörüyken, işini bırakma kararı alır. Bu ani kararı karşısında üniversiteden diğer akademisyen arkadaşları ona veda etmek için evinde toplanırlar. John'un bu nedensiz kararını öğrenmeye çalışırlar, ancak o bunun için pek gönüllü değildir. O 10 yılda bir sürekli yer değiştiren biridir. Çünkü akademisyen arkadaşları gibi, herkes onun neden yaşlanmadığına anlam veremez.

O üst paleolitik dönemden beri hayatta kalan bir mağara adamıdır ve 14.000 yıldır yaşama devam ediyor. John'un bu iddiası karşısında arkadaşları hem şaşkına döner hem de meraklarından ötürü onu kendi alanlarında sorguya tutarak bu oyuna dahil olurlar. Anlattığı bu hikayeyi ise, kimisi bilimsel verilere ters düştüğü için uydurma bulacak, kimisi ise dini inancından ötürü ondan nefret etmeye başlayacaktı. Çünkü o tüm mitolojik kurguların da doğumuna tanıklık etmişti.

Film kendine böyle bir kurgu ve senaryo seçerek, hem insanlık tarihinin antopolojik, sosyolojik ve evrimsel boyutlarına bir özet yapıyor hem de dinlerin doğumuna ve etkileşimine tarihsel, teolojik bilgiler sunuyor ve yorum getiriyor. Film belki de böyle bir tema ve amaç için böylesi bir kurguyu ve senaryoyu kendine biçiyor. Böylelikle hem akıcı hem de bütüncül ve zevkli bir seyir sunuyor izleyiciye.




1 yorum :

Nefis filmdi.. Emeğiniz için teşekkürler..

Yorum Gönder