BBC: EINSTEIN'S BIG IDEA (E=mc²) izle

Einstein'in Büyük Fikri (E=mc²):






Yüz yıl önce basit gibi görünen bir förmül, evrenin sokusuna işlemiş gizli bir bilgiyi ortaya çıkardı. Bu förmül; enerji, ışık ve madde arasındaki bağı anlatıyordu. Dünyanın en ünlü formülüydü bu. Albert Einstein'ın formülünü hepimiz duymuşuzdur, ama tam olarak ne olduğunu çok azımız biliriz. E=mc² denklemini düşündüğümüzde Einstein, aklımıza hep kırışık yüzlü ak saçlı bir ihtiyar gibi gelir. Ama E=mc²'nin Einstein'ın yaşlılığıyla bir alakası yoktur. Genç, enerji dolu, dinamik ve hatta seksi Einstein'ın buluşudur. 

Bilimde devrim yaratmış bir adam: Einstein. Herkes onu tanır ancak neler ortaya koyduğunu kimse bilmez. Einstein'in hayatını çok geniş bir yelpazede ele almış belgesel tadında bir film. Bir ışık demetinin üstüne bindiğinizde neler göreceğinizi merak ediyorsanız bu yapım size yardımcı olabilir.





3 yorum :

Emilie du Chatelet ve Lise Meitner diye birçok kişinin ismini bile dahi duymadığına emin olduğum kadınların bilime kattıklarını öğrendim ve şaşırdım..Bayanlar heryerde her zaman olduğu gibi çok arka plana itilmişler maalesef.

sayın Mikrop burada kişilere göre değil ürüne göre paylaşımlar yapılıyor. sırf kadın biliminsanları da olsun diye paylaşım yapılmıyor. belli bir program dahilinde konulara ve ürünlere göre dökümantel paylaşım yapılıyor. istediğiniz bir paylaşım varsa da rica edersiniz, yargılamaya kalkmazsınız. zira burası zaten kamusal bir kurum da değil anlaşılacağı üzere.

Birol bey yakında zaten tüm arşiv yenilenecektir...

Yorum Gönder