DAS EXPERIMENT izle / torrent

Posted by Unknown 20.2.11 , under , , , , | 3 comments

Deney






Otoriter güç ve itaatkar konumları arasındaki değişkenleri ve etmenleri gözlemlemek için bilimsel bir enstitü yapacağı bir deney için, gazeteye ilan vererek para karşılığında gönüllü denekler için çağrı yapar. Bunun karşılığında 20 kişi para karşılığında deneye katılmayı kabul eder. Bir laboratuvarın, hücrelerinden gardiyanlarına kadar hapishaneye çevrilmesiyle deney başlar.

Deneklerin bir kısmı gardiyan bir kısmı mahküm rolüne sokulur. Gönüllü deneklerin davranışlarını gözlemlemek için her yere kameralar yerleştirilir ve günlük davranışları gözlemlenir. Başlangıçta açıklanan kurallara göre gardiyanlar kimseye şiddet uygulamayacak ve isteyen istediği zaman deneyi bırakıp gidebilecektir. Fakat zamanla edinilmiş statüler kişiler üzerinde kimlikleşmeye başlayınca, denekler arasında çatışma doğar ve olaylar kontrol edilemez hale gelir. Toplumsal tabakalaşmaya bağlı çatışmaları ve buradan doğacak şiddeti anlamak için etkileyici bir fırsat sunuyor film. Son zamanlarda yapılmış filmler arasında dünya çapında ses getirmiş nadir filmlerden biridir.





  


3 yorum :

Yanılmıyorsam bu videonun ilk 5-10 dakikalık kısmında altyazı yoktu. Zaman bulursam kendim altyazıyı gömüp, online izlemek için internete yükleyeceğim.

The Experiment'i izlemedim ama bunu izledim ve genelde Das Experiment'in daha iyi olduğunu duydum.

film dublajlı olarak yenilenmiştir...

Yorum Gönder