BOWLING FOR COLUMBINE izle

Benim Cici Silahım







Michael Moore kendinin de yaşadığı Colorado'da Columbine lisesinde bir grup öğrencinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıdan hareketle, neden insanların içinde bu denli şiddet ve saldırganlık güdülerinin yüksek olduğunu araştırıyor. Şirketlerin, medyanın ve politikacıların pompaladığı şiddet ve korku psikolojilerinin tüm bu şiddet anlayışları üzerindeki etkileri üzerinde dururken, vatandaşların da bu konuda ne düşündükleri ve nasıl böyle yaygın bir davranışın toplum içinde hakim olduğunu sorguluyor.

Korku üretilirken tüketimin artması ve silah ticaretinin meşrulaşması, silah tüketiminin artmasıyla cinayet ve suç oranının yaygınlaşması ve sonunda da insanları yönetmenin ve ortak bir düşman yaratılıp, tekrar yönetimi güçlendirmenin ve tekrar tüketiciliğin artmasıyla silah şirketlerinin yaptıkları astronomik rakamlardaki karlar arasındaki politik oyunların birbiriyle ilişkileri inceleniyor.

İnsanların ve diğer canlıların yaşamlarına mal olan bu saldırganlık güdülerinin, toplumların kültürlerinden mi geldiği yoksa maddi çıkarlar ve politik amaçlar uğruna oynanan oyunların ürünü mü olduğu belirlemeye ve izleyicinin de gözlemlemesine olanak sağlıyor.





0 yorum :

Yorum Gönder