THE MAN WHO PLANTED TREES izle

Ağaç Eken Adam






Bir duyarlılık öyküsü... Yaşamını doğanın düzenine bırakmış ve öyle sürdürmüş bir adam. Milyonlarca tohum ekip yüzbinlerce ağacın doğumunu gözlemek. Yüce bir hassasiyet, büyük bir sebat, güzel bir umut... Hepsi insanlık içindi. İnsanlık savaşta can çekişirken bile o hala umutlarının yeşermesini bekliyordu.

''Kırk sene önce uzun bir yürüyüşe çıktım. Turistlerin bilmediği dağ yollarında, Alp Dağları'nın Provence'a uzandığı bölgede dolaştım. Yürüyüşe çıktığım bu terkedilmiş bölge, göz alabildiğine uzanan çorak topraklardan ibaretti. Deniz seviyesinden 1200-1300 metre yükseklikteki bu topraklarda sadece yabani lavanta yetişiyordu.

Bölgeyi en geniş noktasından geçmeye karar vermiştim. Üç günlük yürüyüşten sonra kendimi, ıssız bir yerde buldum. Rüzgar ve yağmurun yiyip tükettiği, beş altı çatısı uçmuş ev ve yıkık kuleli bir kilise, yaşayan kasabalardaki evler ve kiliseler gibi düzenlenmişti. Ama yaşam onları çoktan terketmişti.'' diye devam ederken Elzeard Bouffier adında bir çobana rastlar. Eşini ve çocuğunu kaybetmiş bu yaşlı adam toprağın çıplaklıktan öleceğini düşünür ve sürekli ağaç dikmektedir.

Fransız yapımı bu film aynı isimdeki Jean Giono'nun L'Homme Qui Plantait des Arbres adlı kitabından uyarlanmıştır.





2 yorum :

film çok güzel olmuş ellerinize sağlık. 2incisini çekmeyi düşünüyor musunuz? sizinle tanışmak isteriz ailecek. bir akşam en azından çaya davet edelim sizi.
eken ailesi

film 1988 fransız yapımıdır.

Yorum Gönder