CHARIOTS OF THE GODS izle

Tanrıların Arabaları






"Günümüzde "Acaba kaç yıldızda hayat var?" sorusu dünyadaki birçok araştırıcıyı meşgul etmektedir. 50 milyona yakın yıldızda gelişmiş bir hayat mümkün olabilir. (Belgeselin çekildiği zamandan ziyade bugün Samanyolu Galaksisinde 400 milyar yıldızının olduğu biliniyor.) Aynı zamanda dünyamızın, bu 50 milyon yıldızın biri tarafından ziyaret edildiği de düşünülmektedir. Wernher von Braun şöyle demektedir: Kainatın sonsuz derinliklerinde sadece bitkisel ve hayvansal yaşamın varlığı değil, aynı zamanda akıllı varlıklarında var olmaları mümkündür. Hatta buna inanıyorum. Uzay yolculuğunun babası Prof. Hermann Oberth bize şunları anlatıyor: Geçmiş zamanlarda yabancıların topraklarımızı ziyaret etmiş olmaları mümkündür.

Bilim insanları birçok fikri reddetmektedirler. Tren keşfedildiğinde, insanoğlunun 30 km. süratten fazlasına dayanamıyacağı öne sürülmüştü. Tanınmış Sovyet bilimci ve eğitimci Kasantzew Moskova'da şunları anlattı: Yeryüzü dış dünyalılar tarafından hiç ziyaret edilmiş mi sorusuna "Evet" diye cevap verirdim. Minsk'teki bilim insanı Prof. Saitzew şöyle diyor: Evet. Dış dünyalıların bizi ziyaret ettiklerine inanıyorum. Çünkü gezegenimizde birçok izler bıraktılar. Bunları anlayamamıştık. Ancak şimdi biz de yıldızlara ulaşabildiğimiz için bu tür fikirlere hazırız."

Belgesel de tam olarak bu izlerden yola çıkıyor. Tahminen mevcut zamanına ve mekanına göre yorumlandığında dünya dışı izler taşıdığı düşünülen, olay, kalıntı ve bulguların kaynağı ve hikayesi aktarılıyor. Erich von Daniken'in klasik bir belgeseli olan bu yapım ve yine aynı isimdeki kitabında ortaya koyduğu olgu ve olaylarla büyük dikkat çekmiştir. Gezegenimizde kullandığımız teknolojiden çok daha farklısının var olduğunu ve yine başka türden canlıların bizim hayatımıza müdahale ettiğini öne sürüyor. Olayların geçtiği coğrafik alanlarda ve geriye bıraktığı ciddi kalıntılarla merakımızı uyandırarak alışılmış tezlerden farklı şeyleri ilgimize sunuyor. Ve insanoğlunun hayatına "tanrı" olgusunun böyle girdiğini söylüyor.





0 yorum :

Yorum Gönder