THE COVE izle / torrent

Körfez






Tüm dünyada büyük yankılar uyandırmış çarpıcı bir belgesel. Japonya'da uzak ve saklı bir körfezin kanlı iç yüzünü anlatırken, ölümcül sırlarının perdesini de kaldırıyor. Her yıl Japonya'nın Taiji körfezinde her eylül 23.000 yunusun katledilişini ve bunu geleneklere saklamaya çalışılmasını tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Yürek burkan bu hikayeyi izleyiciye sunarken, bu katliamın derifre edilişindeki organizasyon sürecinin gerilimi de gizli kameralar yardımıyla tüm olan biten izleyicinin yorumuna bırakılıyor.

Bu ve birçok yönleriyle son derece özgün bir yapım olan bu belgesel, tüm dünyadaki izleyicilerine bu katliamın durdurulması için çağrıda bulunuyor. Rick O'Barry: Zamanında, yunusların yaptığı gösterilerden oluşan eğlence sektörünü kurmak için 10 yılını harcamıştı. Ancak kollarında bir yunus intihar ettiğinde bu sektörü kaldırmak için 30 yılını harcayacaktı, hala da bu çabası sürüyor.

1960’ların uluslararası televizyon heyecanı “Flipper”ın baş kahramanını oynayan beş yunusu yakalamış ve eğitmişti. O yunuslarla girdiği yakın ilişki O’Barry’nin inançlarının radikal olarak değşmesine neden oldu. Barry vahim bir günde açık okyanustaki hayata güzelce adapte olan bu duygusal, son derece akıllı ve bilinçli yaratıkların, bir daha asla insanların esaretine alınmaması gerektiğini anladı.









1 yorum :

Yorum Gönder