ALTERNATİFLERİ VARKEN... izle

Başka canlıların kendi keyfiyeti gereği katledilmesini olağan karşılayan bir yaklaşımın barındırdığı dehşettin farkına varabilmek için, kendi canlarımızın başka canlıların keyfiyeti uğruna yok edilmesi mi gerekiyor? Bunu zaten savaşlarda deneyimlemedik mi? Kazanan hep finans grupları, ulusal ve evrensel bankalar, silah fabrikaları, ilaç fabrikaları olmadı mı?

Peki burada farklı olan ne? Hayvanların bu şekilde katledilmesini, onların insanlar gibi düşünemedikleri gibi ukalaca ve saçma bir gerekçeye mal ediyoruz. Evet! Belki insanlar kadar bilinçleri gelişmemiştir ancak öyle veya böyle bir bilince sahiptirler.

Deri, kürk gibi giysileri görünüşü veya beden üstündeki duruşu itibariyle seviyor olabilirsiniz. Ancak gerçek deri veya kürk giysi giymek zorunda değilsiniz. Eğer estetik açıdan düşünüyorsak; kürkün de derinin de sentetik imalleri piyasada mevcut bulunmakta. Diğer yandan sadece bir elbiseden duyulan gösteriş zevki için onca can öldürülüyor. Bu duyarsız zevk bir yana Tüm canlılar en az sizin canınız kadar değerlidir!




0 yorum :

Yorum Gönder