HC: HUMAN SACRIFICE izle

The History Channel: İnsan Kurban Etmek






Atalarımız için dünyadaki en kıymetli şey kandı. Çünkü o varoluşun kaynağıydı ve tanrıların insanlardan isteyebileceği en değerli şeydi. İlk çağlardan bu yana insanoğlu tanrı/tanrılar için kurban adamıştır. Önceden beri hayvan kesip, çeşitli meyveleri tanrılarına sunan insanoğlu M.Ö. 500lü yıllarda kurban olarak insan öldürmeye başlamıştır. İnsanoğlu neden insan veya hayvan kurban etme gereği gördü. Bağışlanmak mı istiyordu? Peki kendini bu denli suçlu veya mahçup hissedecek ne yaptı? Bu af dilemenin temelinde ne yatıyor?

Belgeselde gördüğümüz üzere, insan kurban eden toplumların kimisinde kurban edilecek kişi en güzeller arasından seçilir ve kurban edilmek iyi bir şey olarak düşünülür; kimisinde ise kutsal kurallara uymayanlar işkencelerle kurban edilir. Hatta kimileri kendi toplumlarından olmayan kişileri kurban ederlerdi; ki bu yüzden sık sık yoktan nedenlerle savaş çıkarılır, esirler toplanır ve toplu kurbanlar adanırdı.

Bu vahşet hala dünya üzerinde sürmekte. Hala canlılar barbarca kesilip tanrılar için kurban edilir. İnsanın içindeki vahşilik, ilkellik yarattığı tanrıya da yansıyınca ibadeti de zulüm oluyor. Ancak bunu anlamamız, sorgulamamız için belki bu belgesel bize bir kapı açabilir.





2 yorum :

Aradığım siteyi sonunda bulduğum için mutluyum.

admin videoyu tekrar yükleyebilir misin?

Yorum Gönder